• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

BAŞKAN EPÇİM “HAYIRLI OLSUN”

H. Aziz Hatipoğlu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde ilimizde Ak Partiden Belediye Başkan adayı olarak Kayyum Başkan Cüneyt Epçim gösterilmiştir.

Devlet memurluğundan siyasete “Merhaba” diyen Sayın Cüneyt Epçim’e “Hayırlı Olsun” diyoruz.

Ak Partiye müracaat eden onlarca aday adayı arasında özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayyum Başkan Cüneyt Epçim’i seçmesi isabetli olmuştur.

Görev devraldığı iki buçuk yıllık zaman diliminde Hakkâri’de olmayacak diye bilinen işleri yapan, Hakkâri’ye bir şehir görünümünü kazandırtan, Hakkâri’nin kangrene dönüşmüş birçok sorununun üstesinden gelen Başkan Epçim’in yeni dönemde seçildiği takdirde çok daha güzel işleri başaracağı ve Hakkâri’yi yaşanabilir bir kent durumuna sokacağına hemen hemen herkes hemfikirdir.

Bilindiği gibi mahalli seçimlerde partiden ziyade adaylar belirleyici olmakta ve o yerde bulunduğu partinin kaderini belirlemektedirler.

Onun içindir ki her parti aday göstereceği yerlerde kendilerine müracaat eden adaylar hakkında birçok araştırmalar yapmakta, adayın geçmişi, liyakatliği, iş yapma yeteneği, halkla diyalogu ve daha birçok konuda araştırmalar yapılmakta ve deyim yerindeyse kılı kırk yararak adaylar belirlenmeye ve aday oldukları yerlerde seçimi kazanma şansları yüksek tutulmaya çalışılmaktadır.

Hakkâri Vali Yardımcılığında 2016 yılında Hakkâri Belediyesine Kayyum olarak atanan Cüneyt Epçim Hakkâri’nin devasa sorunlarını kucağında bulmuş ve alt yapı çalışmalarıyla işe koyulmuştur.

Atandığı için kendi ekibini kuramamış, Hakkâri Belediyesinin mevcut çalışanları ve elemanlarıyla işleri götürmeye çalışmıştır.

Sabah sekiz ve akşam bazen gece yarılarına kadar yapılan işlerin bizzat takipçisi olmuş ve başlında bulunmuştur. 

Şehir içinde daha önce döşenen kilit taşları kaldırılmış ve işe önce kanalizasyon boruları döşemesinde ve içme suyu borularının yenilenmesi ve şehre ikinci bir içme suyu hattının borularının döşenmesinden şehrin birçok noktalarına su depolarının yapılması ve en son şehir içi yolların asfaltlanmasıyla bu il görmediği hizmete kavuşabilmiştir.

Kaldırımların genişletilip ağaçlandırılması ve ışıklandırılması, orta refüjlerin düzenlenip ışıklandırılmaları, mahalle çocuk parkları ve Hakkâri’ye ilk kez bir “Kent Park”ın kurulmasına öncülük etmesi diğer hizmetlerinin bazılarını oluşturmuştur.

Hakkâri’de yaşlı genç, kadın erkek her kime sorarsanız Başkan Epçim’in yaptığı güzel hizmetleri takdir ederek anlatır.

Böylesi bir başkanın ikinci kez ve halk tarafından seçilmesiyle çok daha güzel işlere imza atacağı su götürmez bir gerçektir.

Bu kez kendi ekibini kuracağı, çok daha fazla gayret göstereceği ve daha büyük sorumluluk alacağı aşikârdır.

Başkan Epçim’in seçildiği takdirde Hakkâri halkı olarak görmek istediğimiz bazı işlerini şöyle sıralayabiliriz.

1- Bu sıkıntısını artık son bulması.

2- Hakkâri’ye doğal gazın getirtilip tüm mahallelere dağıtılması,

3- Hakkâri yollarının çamurdan kurtulması için ana yol kenarlarına kanalların açtırılması ve yazın tozdan bu halkın kurtulması için çalışmalar yapılması,

4-Hakkâri’nin çıkmaz sokak durumundan kurtarılması için ikinci bir “Alternatif Yol” yapımına başlanmasına öncülük etmesi,

5- Katramas dere boyunun ıslah edilmesi ve değerlendirilmesi,

6- Kalenin askeri alan statüsünden çıkartılıp buranın dinlenme ve eğlenme mekânlarına kavuşturularak turizme kazandırılması,

7-Tugayda bulunan eratın Hakkâri’ye hafta sonları gelebilmesi için çalışmalar yapması, esnaf ve tüccarların kazançlarının yükseltilmesi

8- Berçelan veya Sümbül dağına bir teleferik sisteminin kurulması,

9- Belediyece iş istihdamlarına yönelik adımların atılması ve bunların hayata geçirilmesi,

10- Şehir çöplüğünde bir geri dönüşüm sisteminin kurulması,

11- Hakkâri’nin tanıtımı için fuar, sergi ve çeşitli etkinliklerle düzenlemesi,

12-  Her ay veya iki ayda bir halk toplantılarının yapılarak bu şehrin ihtiyacı olan çalışma ve hizmetlerin yerinde gözetilmesi, takibi ve eksikliklerin giderilmesi,

13- Vatandaş devlet bağının güçlendirilmesi için gereken her çalışmanın yapılması,

14- Belediyece dispanser gibi, okul gibi, kreş gibi hizmetlerin yanı sıra ve Reng-i Hakkâri gibi Sanat Topluluklarının yaygınlaştırılması,

15- Piyasa denetimlerinin daha sıklıkla yapılması ve gıda üretim ve satım yerlerinin en az haftada bir kontrol edilmesi,

16- Yeşil alanların oluşturulması, ağaçlandırma seferberliğinin başlatılması, kurulan parkların korunması,

17- Çöp toplamalara belli standartlar getirtilmesi,

18- Pazar yerlerinin kurulması,

19- Gerekli olan yerlere üst geçitlerin yapılması,

20- Yapı inşaatlarına daha sıkı denetim getirtilmesi.

 

  

Bu yazı toplam 2681 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim