• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Epcim’den Hakkari kadın merkezine ziyaret

Başkan Epcim’den Hakkari kadın merkezine ziyaret
Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Hakkari Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD)’ın ziyaret ederek 4 ayrı dalda açılan kurslara katılan kadın kursiyerlere sertifika dağıttı.

Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Özel Harekat Müdürü Şaban Bayar, Dağgöl Mahallesinde bulunan Hakkari Kadın Merkezini ziyaretinde HAKSAD Başkanı Gülşen Güler tarafından karşılandı.

Başkan Epcim, burada kadınlarla bir araya gelerek kadınlara Hakkari’de yapılacak olan yeni dönem projelerini hakkında bilgi verdi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ve Hakkari Valiliği Koordinasyonunda Hakkari, doğa, eğitim, kültür, sanat kadın derneği tarafından yürütülmekte olan “Hakkari Kadın Merkezi” projesi kapsamında açılan “Hazır giyim sektörüne ara eleman yetiştirme, kuaförlük- cilt bakamı ve epilasyon, aşçılık ve takı tasarım kurslarını başarı ile bitiren kadın kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.  


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Başkan Epcim, daha sonra kursu başarı ile bitiren kadınlara sertifikalarını  verdi. HAKSAD  Başkanı Gülşen Güler, ise burada açmış oldukları kurslar hakkında bilgi verdi.

Güler,”  Projemiz 2017 yılı Aralık ayında başladı ve yaklaşık 100 kursiyerimiz bulunmaktadır.  2011 yılından itibaren SODES kapsamında ve derneğimizce yürütülen Hakkari Kadın Merkezi projesi birçok mesleki eğitim alanında kursiyer mezun etmiş olup ilde birçok sektörde bu kursiyerlerin aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam sağlamıştır.

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ve Hakkari Valiliği Koordinasyonunda Hakkari, doğa, eğitim, kültür, sanat kadın derneği tarafından yürütülmekte olan “Kadın Merkezi” projesi kapsamında “Hazır giyim sektörüne ara eleman yetiştirme,  kuaförlük- cilt bakamı ve epilasyon, aşçılık ve takı tasarım kursları verdik.  Kadın Merkezinde ayrıca kitap okuma faaliyetleri, çocuk için oyun salonu ve bayanlar için spor salonu etkinliklerimiz oldu.

Kadın Merkezi Projenin amacı: İstihdam bileşeni kapsamında uygulanacak projeler ile istihdam edile birliğin arttırılması, Hakkari ilindeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kurabilecek kadınlara destek olması hedeflenmektedir. 

Genç yetişkin bayanlara verdiğimiz kurslar ile kursiyerlerin kurs sonunda aldığı sertifikayla kalifiyeli ara eleman yetkinliği kazanarak işe yerleşme imkanına kavuşarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak projenin temel amacıdır” dedi. Feyzullah Taş/Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3019 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim