• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Başkan Er’den Doğu Akdeniz açıklaması

Başkan Er’den Doğu Akdeniz açıklaması
Hakkari Gaziler ve şehit Aileler, vakfı ve derneği Başkanı Abdurrahman Er, Avrupa Birliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle ülkemize yaptırım kararı almasına yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Düzenlene basın açıklamasına Güvenlik korucuları Derneği Başkanı Emrullah Kaya ve Hakkari Gaziler ve şehit Aileler, vakfı ve derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan başkan Er, Avrupa Birliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle ülkemize yaptırım kararı aldıklarını öğrendiklerini ifade ederek, önüne gelen ülkemizi tehdit ediyor. Bu nasıl bir anlayıştır dedi.

Avrupa birliği ve ABD adeta haydutlar gibi kanun yasa tanımaz diledikleri ülkelerin iç meselelerine karışmakta tehditlerle dizaynetmeye çalışan bir yol izlemeyi marifet haline getirdiklerini anlatan Başkan Er,  Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını "yasa dışı" olarak görüp ve çalışmaların durdurulmamasını, aksi halde  "yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğimize dair tehditler savurmaktadırlar.  

Kimsiniz siz ya Kurtuluş savaşında da gördük sizleri bu ülkenin her karış toprağında atalarımızın dökülen kanlarının hatırası vardır dedi.

Başkan Er açıklamasının devamında,”Çanakkale de yedi düveli karşı durmuş bir neslin çocuklarıyız. Dilediğimiz yerde ulusal çıkarlarımız neyse her ülke gibi adımımızı atar ve gereğini yaparız. Burnumuzun dibinde karasularımızda istediğimiz yapma hakkına sahibiz. Bunu engelleyemezsiniz.

Hakkınızda yok. Siz aslında barışıuzlaşmayı değil, bölgeye nifak sokmaya çalışmaktasınız. Türkiye'nin "Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'inde" doğal gaz çalışmaları yapma isteği Avrupa ve Amerikayıneden endişelendiriyor anlamış değiliz.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan  "Türkiye'nin uluslararası hukuku tanıması veAvrupa Birliği Sözleşmeleri ‘ne uyması için baskı artırılmalı ve önlem alınmalıdır." Diyerek AB ülkelerinin Türkiye’ye yaptırım uygulamasını başlatmalarını talep etmiştir.

Bölgede çıkacak olan münhasır, petrol veya diğer noktalarda Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var,  bunu yedirtmemeliyiz.  "Rum tarafı tek taraflı sismik çalışmalara başlatınca Hükümetimiz Rum tarafının bu çalışmaları yapmasını doğru bulmadığını söylemişlerdi. Türk tarafının haklarının garanti altına alınması gerektiğini Ortak komisyon kurarak sondaj çalışmalarına başlanması gerektiğine dair uyarılarda bulunmuşlardı.

Avrupa birliği  ülkeleri Doğu Akdeniz de  bir söz hakları  yoktur. Konuşacaklarsa da her iki tarafa adil davranacak konuşmaları yapmaları  gerekiyor ancak haktan hukuktan uzak Rum yanlısı tutum sergiliyorlar. Bunu kabul etmemizi beklemesinler.

Gerginlikleri tırmandırmak yerine eşit ve adil bir şekilde her iki ulusun haklarının çözüme kavuşturulduğu bir yol izlenmelidir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Yunanistan'la birlikte yıllardır Doğu Akdeniz'i istikrarsızlığa sürükleyen adımlar atıp sinir uçlarımızla oynamaktadırlar.

Avrupa Birliğinin  ülkemizin bu faaliyetlerini yasadışı olarak niteleyen açıklamalarını nefretle şiddetle kınıyoruz. Kıbrıs ta sadece Rum kesimi yaşamamaktadır.Kıbrıs iki ulusluk bir devlettir. Rum kesimin ne hakkı varsa Türk kesiminin de o kadar hakkı vardır.

Avrupa birliğinin ve ABD’nin talihsiz açıklamaları ve yaptırıma yönelik tehditleri Ada’da sanki Kıbrıs Türkleri yokmuş gibi davranılması ibret verici ve kabul edilemez bir durumdur.

ABD ve Avrupa Birliğibir yandan ekonomimize saldırıyorlar. Yetmiyor Terör örgütlerinin ülkemize saldırmaları yönünde her türlü desteği sağlıyorlar. Türkiye’nin her attığı adıma ABD VE AB ülkelerinden her zaman sinsi bir şekilde karşı bir hamle oluşmaya çalışılan bir yol izlendiğini görmekteyiz.

Türk milleti şunu çok iyi anladı ki yıllardır müttefikimiz olarak gördüğümüz tüm ülkelerin aslında müttefik olmadıkları tamamının potansiyel düşman olduklarını  hep beraber idrak ediyoruz. Önümüze bakacağız ve çıkarlarımız doğrultusunda geri adım atmadan Birlik ve beraberlik içerisinde kimseye baş eğmeden ülkemizin geleceği için hareket etmek zorundayız.

Rum kesimini destekleyen açıklamalarla Bölgede tansiyonu artırmakta özel gayret gösteren AB ve ABD nin tutumu yanlıştır ve taraflıdır.

Adanın doğal gaz ve petrol kaynaklarının, kapsamlı bir uzlaşma halinde, diğer tüm kaynaklarda olduğu gibi, iki toplum arasında eşit şekilde paylaştırılması gerektiğine inanıyor ve bu yolda Hakkari Gaziler ve şehit Aileler, vakfı ve derneği, ve ayrıca Güvenlik korucuları Derneği olarak hükümetimize sonuna kadar  yürekten destek verdiğimizi beyan ediyoruz” Hakkarihabertv.com
er-005.jpg

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim