• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Başkan Er’den HDP milletvekiline tepki

Başkan Er’den HDP milletvekiline tepki
Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, yanındaki kişiye korona virüs "Hükümet tedbir almayarak Kürt halkının ölmesini istiyor" sözlerine tepki gösterdi.

Genel Başkan Er,”HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, yanındaki kişiye corona virüs salgınıyla ilgili bu zor süreçte "Hükümet tedbir almayarak Kürt halkının ölmesini istiyor" diye megafonla Kürtçe anons yaptırmasını asla kabul etmiyor ve kınıyorum.

İktidarı muhalefeti ve Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin Birlik ve beraberlik içerisinde Dünyayı istila eden Korona Virüs salgınından nasıl korunmamız gerektiği ile ilgili ortak bir mücadele içerisinde olmamız gereken bu süreçte HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un  yanındaki  kişiyle sokak sokak dolaşıp corona virüs salgınıyla ilgili Hükümetin tedbir almadığını ve  Kürt halkının ölmesini istiyor diyen bu provokatör sözleri asla doğru olmadığı gibi  halkımızda da asla bir karşılığı yoktur.

Burada yapılan anonsla Halkımızı devlete ve hükümete karşı kin ve nefret tohumlarını oluşturmaya yönelik bir açıklama olarak gördüğümüz gibi  Halkımızın devletimizin aldığı tedbirleri iyi görüyor bu tarzda mücadele veren art niyetli siyasetçilere de asla prim vermeyecektir.

Corona virüs pandemik hastalık olarak ilan edilen Covid-19 virüsünün Çin’in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan şehrindeki “Huanan” isimli bir deniz ve et ürünleri pazarından çıktığı günden beri ülkemizin her köşesinde hükümetimiz tarafından olağanüstü tedbirleri aldığını vatandaş olarak açık açık görmekteyiz.Bizler Türkiye’nin en ücra bölgesi olan Hakkari ilinde yaşıyoruz.

Yaşadığımız ilde başta Hakkari Valiliğinin ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının olağanüstü tedbirleri aldıklarını hep beraber görüyoruz. Saat Saat açıklamalarla halkımızın kendi sağlığı için evlerinde kalması yönünde sürekli anonslar yapıldığı gibi sosyal medya hesaplarında da her türlü uyarılarda bulunuyorlar.

Hakkari Valiliğimiz bünyesinde bulunan tüm kuruluşlar eli ile maddi durumu kötü olan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ayağına kadar giderek her türlü desteği sunuyorlar.

Başta Hükümetimiz olmak üzere Hakkari ilimizde canla başla halkımızın sağlığı ve refahı için mücadele veren tüm yetkililere kamu kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyor, her biriyle ayrı ayrı onur duyuyorum” dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim