• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Başkan Gür’den Toki konutları açıklaması

Başkan Gür’den Toki konutları açıklaması
Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, İyi Parti’nin meclis gündemine getirdiği Hakkari TOKİ konutları ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Gür açıklamasında,” Hakkari’nin Konut Sorunu ve TOKİ ile İlgili İYİ Partinin Asılsız Beyanı Üzerine

Hakkari İyi parti İl Başkanı, İyi parti bölge koordinatörü olan teşkilat başkan yardımcısına Hakkari’mizin konut ve TOKİ çalışmaları ile ilgili eksik ve doğru olmayan bilgiler aktarmıştır. Siyaset doğru bilgi aktarımı üzerinden yürümelidir, yoksa yalan ve karalama ile aktarılan bilgiler kamuoyu nezdinde ortaya çıktığında sahibini zelil eder.

 Hakikatlerinde nihayetinde ortaya çıkma gibi bir hakikati barındırdığı hepimizin malumudur.  Siyasi bir partinin il başkanı genel merkezine gerçek olmayan bir bilgi iletiyor ve genel merkezde bunu araştırmadan milletin meclisinde kürsüden ifade ediyor.

Şehir merkezinde çok eski olan ve depreme karşı güvenli olmayan kamu konutlarının yıkım kararı alınmıştır. Bu kararlar uzman ekipler tarafından inceleme sonucu alınmış kararlardır ve bu lojmanların halen bir kısmı halen yıkılmamıştır.  

Yıkım kararı alınan bu kamu lojmanlarından bir kısmının yerine yeni lojmanlar, bir kısmının da yerinin kamu için farklı şekilde değerlendirileceği bilinmesine rağmen yalan bilgi ile kamuoyunda algı operasyonu yapılarak itibar suikasti yapılmaktadır. TOKİ’nin ilimizde konut yapmadığı yalanı ile halkımıza açık bir şekilde TBMM kürsüsünden yanlış biligilendirme yapılmaktadır.

Hakkari AFAD tarafından il merkezi için Gazi Mahallesi Gupsi Mevkiinde 294 adet afet konutu için TOKİ idaresine talepte bulunulmuştur.

Belirtilen alanda 294’ü afetzedelere verilmek üzere toplamda 401 adet konutun proje çalışmaları tamamlanmış olup 2019 Aralık ayı sonunda yapım ihalesi yapılacaktır.

Söz konusu alan yaklaşık 40 bin m2’dir. Brüt 86,81 m2, net 68,00 m2 alana ait konutların tamamı 2+1 olacak şekilde karara bağlanmıştır.

Gupsi mevkiinde daha önce yapılan afetzede konutlarının TOKİ tarafından yapıldığı, Yüksekova ilçemizde, bitmiş ve hak sahiplerine teslimine başlanan konutların yine TOKİ tarafından yapıldığı ve il merkezimizde yine Üniversite için yapılan lojmanların TOKİ tarafından yapıldığı bilinmesine rağmen iftira yüklü bilgiler ile meclis kürsüsünden algı operasyonu yapmak siyasi etik ve erdem ile örtüşmemektedir.  AK Parti’nin ilimizde ve ülkemizde gerçekleştirmiş olduğu kalkınma hamlesi ve gelişimini göremeyenler ancak akıllarını şaşırmış olanlardır.

Bu ülkede milletimiz kendisine verilen sözlerin yerine getirilmesini AK Parti hükümeti döneminde tam manası ile görmüş ve idrak etmiştir. Bunu gördüğü için de Büyük Türkiye yürüyüşümüzde AK Parti’mizi canı gönülden sahiplenmektedir. Yarınlarını ancak ve ancak AK Parti ile güvende görmektedir ve bu güven ile tüm iç ve dış mihrakların algı operasyonlarına karşı AK Parti’mizi tüm değerleri ve yüreği ile sahiplenmeye devam etmektedir.

Güneş balçık ile sıvanmaz, yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Himmet ile siyasete gelenler, halkın ve hakkın sözünün değerini bilemezler. Milletimizin teveccühüne mazhar olmanın hak ve doğruluk üzerine inşa edilmiş olan azmin zaferi olduğunu bilemezler. Milletimizin ortak değerleri ve milletimizle aynı safta durmayı öğrenemeyenler ancak ve ancak iftiralar üzerinden siyaset yaparlar. Bu zavallılıktan ders almayanlar, ahlak yasası gereği tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır.

Yalan ve iftiradan beslenenler, gaye olarak milletin maslahatı yerine ayrıştırıcı ve yıkıcı siyaseti tercih edenler, itibarlarını ve kazanımlarını kaybetmeye mahkumdurlar. Sırf AK Parti’ye çamur atmak için milletimize yalan bilgiler sunan zevatlar bilsin ki halkımız artık bu iftiralara kanmıyor.

Bu minvalde; öncelikle Hakkari İyi parti il başkanını ve genel merkez teşkilat başkan yardımcısını siyasi erdem ve etiğe davet ediyorum. İftira ve yalan ile siyaset gemisinin yol almadığını bilmeleri gerektiğini kendilerine basınımız aracılığı ile iletmek istiyorum. Doğruluk, hak, hakikat ahlak ve adalet ile siyaset yapıldığında halkın teveccühüne mazhar olunduğu örnekliği olan AK Parti’mizi çok iyi idrak etmelerini tavsiye ediyorum.    

Hususen Hakkarili hemşerilerime ve ülke kamuoyumuza bu iftiralar ile ilgili olarak bu açıklamayı gerçekleştirmeyi sorumluluk olarak addettim. Milletimize, basınımıza ve kamuoyuna saygı ile arz ederim” Hakarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 4234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim