• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Hatipoğlu'na açık mektup

Hakan Taş

Hafta sonu valilik parkına küçük bir gezinti yapmak ve sümbül dağına bakarak kaçak çay yudumlamak için gittim. Parkın girişindeki çocuk oyun parkı hınca hınç doluydu. Beni gören anne babalar etrafımı sardılar.

"Hakan bey, bu memleket neden bu kadar sahipsiz. Gençlerimiz ve çocuklarımız neden hak ettikleri yaşam koşullarına sahip değiller. Burada sadece iki tane salıncak, iki tane yarı yamalık kay kay var. İki kişi biniyor, onlarca kişi sıra bekliyor. Çocuklarımız bir oyun alanını hak etmiyor mu?" şeklinde dert yandılar. Onları dinlerken gözlerimi de çocuklara dürbünlüyordum. Sırasını bekleyen ağlıyordu, ufacık tesise on kişi birden girip kaymaya çalışırken birbirlerinin üzerine yığılıyorlardı. Yani adı oyun eğlence ama görüntü tam bir işkenceydi.

Övücü ve yalaka yazılar yazmayı beceremediğimi, hep eleştiren kalem olduğum için protokol tarafından sevilmediğimi onlara anlattım. Siz yeni başkan ile de bir araya gelebileceğimi düşünmediğim için aynı şehirde, yüzyüze olmamıza rağmen size mektup yazma gereğini duydum.

Projeleriniz nedir, neler yapmayı düşünüyorsunuz hiç bilmiyorum. Ama tüm anne ve babalar adına sizden çok acilen tam teşekküllü bir spor kompleksi istiyoruz. Hakkari dışındaki tüm illerde her mahallenin ayrı bir çocuk oyun alanı mevcuttur. Bizde neden olmasın?

Size önerim şudur; Cumhuriyet İlköğretim Okulu civarında Duran'lara ait geniş bir arazi var. Arazi sahipleri ikna olurlarsa orada en az bin çocuk kapasiteli geniş ve modern bir proje gerçekleştirilebilir. Geçenlerde İstanbul'a gittiğimde Kağıthane Belediye Başkanıyla makamında buluştuk. Kendisi tam bir Hakkari sevdalısıdır. Hakkari'ye kalıcı bir hizmet sunmasını rica ettim. Kabul ettiler. Demek istediğim siz belediye olarak bu projeye giriş yapın biz basın olarak da komşu illerden ve hükümetten yardım sağlarız.

Valilik hizmet binası inşaatı bana göre çok gereksizdi. Yapımı devam eden alan tam bir yeşil saha ve park ortamıdır. Hakkari'de sivil insiyatif ve sivil güç olmadığı için kimseler sesini yükseltmedi ve ısrarcı olmadı yoksa bu inşaat durdurulurdu orası harika bir dinlenme bahçesi oluverirdi.

Sayın Başkan, bir hafta sonu sizde lütfen valilik parkına ve o girişte adı çocuk parkı olan yere uğrayıverin. O minik yavruların korsaklarında kalan sevinçlerini, anne ve babaların haklı isyanını görün. Belediye bünyenizde park ve bahçeler birimi var mı bilmiyorum, ki olsaydı varlığı his edilirdi...

Okullar kapanıyor ve çocuklarımız başka alternatif olmadığı için var gözüken ama olmayan oyun alanına mecburen akın etmeye devam edecekler. Sizden bu isteğimize yanıt bulmanızı ve bir anne olarak tüm çocuklara "orjinal bir çocuk bahçesini" armağan etmenizi istirham ediyorum.

Bu yazı toplam 4105 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim