• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan Kadir Aydar tutuklandı

Başkan Kadir Aydar tutuklandı
Adana'da sabıkası nedeniyle görevden alınan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, belediyenin imar müdürü tutuklandı.

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye çıkartılan 17 kişinin ifade işlemleri gece saatlerinde tamamlandı.

Zanlılardan 8’i savcılık sorgusunun ardından, 3’ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında mazbatası Mart’ta iptal edilerek görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da olduğu 5 kişi ise tutuklandı.

Nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı verilen Kadir Aydar, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya D, belediye personeli Şevket A. ve müteahhit Murat İ. cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Aralık'ta "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap" soruşturması kapsamında 23 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 17 kişi önceki gün Ceyhan Adliyesine sevk edilmişti.

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı ise 19 Aralık'ta soruşturmaya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“Eski Ceyhan Belediye Başkanı'nın talimatlarıyla aralarında Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü G.D.D'nin de bulunduğu belediyede görevli bir kısım şüphelilerin, ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde kolluk güçlerince, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap suçlarından eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Aralarında iş insanları ve kamu görevlilerinin de olduğu 23 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.,”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adana Ceyhan'da CHP’den Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar, yargılandığı farklı bir davadan ceza alması nedeniyle 13 Mart 2020'de görevden alınmıştı. Basından

Bu haber toplam 3464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim