• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Başkan Kaşıkçı'dan Yüksekova'ya müjde!

Başkan Kaşıkçı'dan Yüksekova'ya müjde!
Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova-Yeniköprü güzergahının tünel ve viyadüklerle yeniden yapılacağını söyledi.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurtoğlu'nun da katıldığı kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Mahmut Kaşıkçı, ilçede halen devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması veya yasak saatlerinin değiştirilmesi konusunun önümüzdeki süreçte tekrar değerlendirileceğini belirtti.

Yüksekova'da eğitim sorununa öncelik verdiğini ifade eden Kaşıkçı, devlet olarak ilçedeki sağlık, ulaşım ve altyapı sorunlarıyla ilgili bazı projelerinin olduğunu ve bunlarla ilgili ihale süreçlerinden sonra daha detaylı açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

İlçede evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetlerinin farkında olduklarını belirten Kaşıkçı, sorunların çözülmesi ve vatandaşların ödemelerini alması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şu ana kadar verilen kira yardımlarının yanında ilerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ayrıca geriye dönük kira desteğinde bulunacağını belirten Kaşıkçı, yeni konutların yapılması ile beraber ilçedeki eski ve yeni yapılaşma alanlarında ayrı ayrı ihaleler yapılarak ayrı ayrı projelerle şehrin yeniden yapılaşmasına ağırlık vereceklerini kaydetti. 

Özellikle Yüksekova-Van karayolunda bulunan Yüksekova-Yeniköprü güzergahının değiştirilmesi için harekete geçtiklerini belirten Kaşıkçı, "Şu anki Yüksekova-Yeniköprü güzergahını unutun. Tünel ve viyadüklerle yapılacak yeni yollarla 15 dakikada Yeniköprü'ye ulaşabileceksiniz. 8 kilometrelik tünel düşünülüyor. Bunun detayları önümüzdeki süreçte daha da belirginleşir" dedi.

İlçede bugüne kadar yaşanan sorun ve sıkıntıların farkında olduğunu söyleyen Kaşıkçı, sürekli toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelerek kendi bakış açılarının dışında tüm kesimlerin sorun, sıkıntı ve önerilerini almaya çalıştıklarını belirtti.

İlçeye dönük çevre yolu, okullar, dere ıslahı, spor kompleksleri gibi birçok projelerinin olduğunu ifade eden Kaşıkçı, ihale süreçlerinin ardından daha geniş kapsamlı olarak kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

İlçede önceden yaşananlar ve devam eden OHAL nedeniyle bazı sorunların olabileceğini söyleyen Kaşıkçı, zamanla tüm sorunların çözülmesi için gayret sarf edeceklerini kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi ve İç Gümrükleme Sahası için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaşıkçı, İç Gümrükleme Sahası için belediyeye ait mezbahanenin bulunduğu bölgede bir yer düşündüklerini ifade etti.

Yeni Mahalle'de bulunan eski spor salonunun olduğu alanın spor kompleksi olarak değerlendirileceğini kaydeden Kaşıkçı, yeni yapılacak çevre yolu ile şehir trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. İHA

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim