• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Keskin, proje Lansman toplantısına katıldı!

Başkan Keskin, proje Lansman toplantısına katıldı!
Hakkari Kadın Girişimciler Derneği (HAKGİDER) Başkanı Sevda KESKİN Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin Proje Lansman Toplantısına Katıldı!

Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) tarafından Ankara’da düzenlenen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zümrüt Selçuk’unda katılım sağladığı, "İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı" projesinin tanıtım toplantısına davetli olarak katılan Hakkari Kadın Girişimciler Derneği (HAKGİDER) Başkanı Sevda Keskin, Kadınların Bölgesel Sorunları ve Çözüm Önerileri hakkında bir sunum yaptı.

KAGİDER tarafından Ankara’da düzenlenen ve Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) paydaşlığında hayata geçirilen, “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesinin ilk paneli Ankara’da gerçekleştirildi.

Panel niteliğindeki toplantılar 8 ilde gerçekleştirilecek. Ankara’da düzenlenen ilk toplantıya katılan HAKGİDER Başkanı Sevda KESKİN, Türkiye’nin dört bir yanından böylesine anlamlı bir iş için bir araya gelen topluluğa Hakkari’de de ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirtti.

img_3328.jpg

Toplantıda Hakkari’de kadın girişimci profilinden ve HAKGİDER ile TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın girişimciler için ne gibi faaliyetleri hayata geçirdiklerinden bahsederek sözlerine başlayan HAKGİDER Başkanı Sevda KESKİN, kadın girişimcilerin önemli sorunları ve sorunların çözümüne dönük önerilere dikkat çekti.

 “Kadınlarımızın finansa erişimle ilgili sıkıntıları var, yerel yönetimler Kadın pazarları, kadın çarşıları, kadın ofisleri yapıp bunları girişimci kadınlara tahsis ederek bu soruna ciddi katkı sunabilir.

Kadınların rekabet edebilmeleri için, ticaret yapabilmeleri için kaliteli iş ortaya koymaları gerekir.  Bunun için daha iyi mesleki eğitime ve devlet tarafından verilecek daha yoğun finansal desteğe ihtiyacı vardır. Kadınlar bu anlamda desteklenmelidir.

Son yıllarda girişimcilik eğitimleri aldırdığımız girişimci kadınlarımızla yaptığımız istişarelerde girişimcilerden işini kuranların daha fazla eğitim alma taleplerinin yoğun olduğunu tespit ettiklerinibunları da göz önüne alarak kadınlarımıza mentörlük yapmaya devam ediyoruz dedi.

 

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim