• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Başkan Keskin: Terör olaylarını kınadı

Başkan Keskin: Terör olaylarını kınadı
​Hakkari’nin Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadı

Başkan Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, son terör olaylarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Keskin, “Yaralılara Rabbim şifa versin. Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle bütün sıkıntılı ülkelerin arasında stratejik bir noktada bulunmaktadır. Tabi böylesine sömürgeleştirilmiş ve her dönem bir darbeyle veya dış güçlerin müdahalesiyle yüz yüze olan bu komşu devletlerin arasında olan bir ülkenin; çok güvenli ve huzurlu olması beklenemez.

Keza Türkiye'de bu olaylardan etkilenmekte ve kilit noktada olduğu için bu durumlardan en büyük hasarı görmektedir. Ülkemizin yakın zamanda atlatmış olduğu ve yarınlarımızı karanlığa gömmek isteyenlerin yapmış olduğu darbe girişimi de yine bu durumlarla bağlantılıdır.

Bakınız Türkiye'de ne zaman merkezi yönetim dış mihrakların kontrolünden çıkıp, başarılı bir adım atmaya çalışmışsa; ülkemizde muhakkak bir hadise vuku buluyor. Ne zamanki bu ülke ekonomide, dış politikada ve iç politikada bir güzelleşmeye veya başarıya gidiyor; ortalık savaş alanına dönüyor.

Bunları görmek için profesör olmaya gerek yok. Bu ülkede çözüm sürecini içeriden ve dışarıdan destekle bitirmeye çalışanlar, ülkeyi hükümetsiz bırakmaya çalışanlar, ülkede başkent başta olmak üzere patlamalarla büyük kıyımlar gerçekleştirenler ve sonrasında darbe yapmaya çalışıp milyonlarca insanı katledip sürgün etmek isteyenler ve bu son 4 şehrimizde güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara karşı bu kıyımı gerçekleştirenler aynı yerden koordine edilmiş ve şüphesiz aynı amaca hizmet ediyor.

O kadar acımasız ve vicdansız hareket ediyorlar ki yarın ne yapacaklarını kimse kestiremiyor. Bu ülke vatandaşlarının hoşgörü ve anlayış içerisinde birbirleriyle bütünleşip kenetlenmesi gerekiyor. Aksi bir durumda hiç kimsenin geleceğinin bir teminatı yoktur. Renklerimiz, dillerimiz, inanışımız ne olursa olsun ortak paydalarda buluşmamız gerekiyor.

Yüzde 90'dan fazlası Müslüman olan bir ülkede ortak paydamız dinimizdir. Bu bizi yakınlaştırmalı, ama bu demek olmuyor ki inanışı farklı olana zulüm edelim, onu da içimiz de barındırıp, hoşnut etmeliyiz. Bu ülkede darbe günü, savaş günü nasıl herkes omuz omuza mücadele ediyorsa; sosyal hayatta da insanlar dilleri veya renkleri yüzünden mücadeleye girmemeli.

Omuz omuza mücadele etmeyi bırakmamalıdır. Halk bu son dönemde büyük bir fedakarlık göstererek devletine, milletine ve seçilmişlerine sahip çıktı. Bunu devam ettirmeliyiz. Seçilmişler halkına sahip çıkarak ve halkın haklı taleplerini dinleyip çözüme bağlayarak, halkta yanlışın karşısında dik durup, provoke olmadan devletine sahip çıkarak bu engelleri kolaylıkla millet olarak aşabiliriz.

Türkiye'nin Rusya'yla ilişkilerini düzeltmesi, İsrail'le uzun süredir devam eden sorunlarını çözüme ulaştırmak istemesi, Suriye konusunda farklı bir politikaya girmesi ve FETÖ'nün içerideki yıkımını temizlemeye çalışması esnasında bu olayların olması çok manidardır.

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün haklıdan yana olup, doğruları bir bir konuşma günüdür. Herkesin büyük özeleştireler yapması gerekiyor.

Unutmayalım ki bizler bu problemli ülkelerle komşu olduğumuz sürece, içeride dış mihraklar ve şer odaklarını dinleyenler olduğu sürece, ülkemiz kendi sermayesini daha doğrusu yerli malını desteklediği sürece çomak sokan çok olacak.

Burada bize düşen elimizden geleni yapıp zalime karşı dik durup, ülkemize sahip çıkmaktır. Dünyanın birçok ülkesinde karışıklıklar mevcut, sadece Türkiye değil Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde de büyük sıkıntılar mevcut.

En az hasarla bu gizli dünya savaşından çıkmak için birlikte tek yumruk olarak mücadele etmeliyiz. Böylesine hassas süreçlerde şunu unutmamalıyız; bizi biz yapan değerlerimizdir, farklılıklarımızdır. Bizden olmayanlardır bizi farklı kılan, güzel kılan.

Kimse ne dili, ne rengi ne de dini için bir başvuruda veya talepte bulunmadı. Allah’ın yarattığı her varlığa saygı göstermemiz gerekmektedir. Saygı ve hoşgörü bütün engelleri aşmamızda en büyük etkendir. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Büyük acılar yaşıyoruz. Rabbim bu büyük acıların tekrarlanmasını nasip etmesin. Tedbirli ve cesur davranmamız gereken konular var. Korkmayalım. İnanıyorsak, Allah bizimle beraberdir" dedi. İHA

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim