• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Başkan Özdemir: Ülkenin bütçesi savaşa gidiyor

Başkan Özdemir: Ülkenin bütçesi savaşa gidiyor
Hakkari İl Genel Meclisi Başkanlığı, 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

 Hakkari İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanlığı 2015 yılında Özel İdarenin bütçesi ve gelirleri kamuoyu ile paylaştı.

  İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir,  Özel idaresinde hizmetler üç boyutla yapıldığını bunların Özel İdarenin araç ve gereçlerle yapılan hizmetler olduğunu söyledi.

  KÖY-DES ile yapılan hizmetler ve DAP üzerinde yapılan hizmetler,  özel idarenin gelirleri, Vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirleri ve diğer gelirler olduğunu ifade eden Özdemir, bu gelirler sınırlı olduğu için halkımızın tüm taleplerini yerine getiremiyoruz dedi.

  Özdemi,” Halkımızın en büyük talepleri yol , sulama , içme su,  tarım ile küçük ve büyük baş hayvan besleme projeleridir. Yol sorunu, Hakkari merkez köyleri ve ilçe köylerin yol asfalt durumu değerlendirdiğimizde yüzde doksanı asfalt yapılmamıştır.

  Depin'de Özel İdare'ye ait asfalt plenti kurulmuştur. Bu yıl itibariyle asfalt durumu  çözülmeye çalışacağız. asfalt çalışması mevsimlik olduğu için her yıl çalışmalarımızı hızlandıracağız. Sulama;  özellikle Hakkari coğrafyasında kar yağmadığı zaman sulama sıkıntısı vardır. Bu sorununun çözülmesi ve  sulama sıkıntının giderilmesi için  golet projelerine daha fazla ağırlık veriyoruz. Tarım; Kurumumuzda tarımsal birimi mevcuttur.

  Tarımsal birim  genellikle sulama suyu üzerinde proje faaliyet yürütülmektedir. Meyve fidanı, arıcılık, büyük ve küçükbaş hayvan destek sunmuyor. Meyve fidanı, arıcılık, büyük ve küçük baş hayvan besleme projeleri Hakkari Tarım İl Müdürlüğünde her yıl belirli bir miktar ekonomik destek sunuyoruz.

  Hakkari  Tarım İl Müdürlüğü de kendilerine katkı sunduğumuz ekonomik destekle meyve fidanı, arı  ile küçük ve büyük baş hayvan besleme halkımıza destek sunmaktadır. Özel İdare'ye gelen bütçe sınırlı olduğu için, tüm sorunları ve halkımızın taleplerinin hepsini yerine getirmek mümkün değildir. Ülkenin genelinde ve özelikle kırsal merkez ve köylerde iyi bir hizmetin ve sağlıklı, güvenceli bir hizmet yapılabilmesi için savaşın ve çatışmaların durdurulması gerekir”

  ÜLKENİN BÜTÇESİ SAVAŞ’A GİDİYOR

  Ülkenin bütçesinin büyük bir kısmının savaşa harcandığını söyleyen Özdemir,” Güvenlik nedeniyle yazın birkaç ay kurumun araçları çalıştırılmadı. Halk barış istiyor, silahların susmasını istiyor. Savaşta harcanan parayı hizmette kullanmasını istiyor. Savaş cehennemdir.

Vicdani, insani ve ahlakı olan her gün cehennem yaşıyor. Kürt sorunu vardır dediler, Kürt sorunu çözmediler. Sorunlar savaşla çözülmez. barış ve diyalogla çözülür.

Yirmi güne yakındır Cizre’de yaralılar binanın altında tutuluyor. Bazıları yaşamını yitirdi diğerleri de belki yaşamını yitirmiştir. Biz halk olarak, seçilmişler olarak aç kalmayı tercih ederiz, hiç bir hizmetin yapılmamasını tercih ederiz, ama bu vahşeti kabul etmeyiz”  dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim