• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Basketbolun dostu Çukurca kaymakamı

Basketbolun dostu Çukurca kaymakamı
Hakkari Basketbol İl Temsilcisi Yakup Aktaş ve Basketbol Antrenörü M. Emin Taş Hakkari Çukurca ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Ünal Koç’a milli takım forması ve kazandıkları kupayı kendisine takdim ettiler.

Hakkari Basketbol İl Temsilcisi Yakup Aktaş, 2013 Yılında Çukurca ilçesine atanan Kaymakam Sayın Ünal Koç’un Hakkari Basketbol İl Temsilciliğine talebi ve Türkiye Basketbol Federasyonunun destekleri ile Çukurca da açılan 12 DABO Basketbol okulunun açılması ile Çukurcalı çocuklar ilk defa basketbol ile tanıştığını söyledi. Açılan 12 DABO Basketbol Okuluna  65 kız ve erkek çocuğun başvurduğunu belirten Aktaş,  Basketbol İl Temsilciliği tarafından görevlendirilen ve Kaymakamlığın Halk Eğitim Merkezi tarafından ücretlendirilen iki Antrenör tarafından eğitim verildiğini belirtti.

ÇUKURCA’DA İLKLER YAŞANDI

2013-2014 ile 2014 ve 2015 yılı süre zarfında Çukurca’da 100 den fazla çocuğa basketbol öğretildiğini ifade eden Aktaş, spor sosyal etkinlik ile çocukları eğitimlerine destek verildiğini ifade etti. Aktaş,” Bu süre içerisinde bu çocuklara forma, eşofman, spor ayakkabısı malzemelerinin tamamını Sayın Çukurca kaymakamı Ünal Koç tarafından temin edildi.

Tarihte ilk defa Çukurca’da yine kaymakamlık Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile basketbol il temsilciliği tarafından bir basketbol faaliyeti olarak streetball turnuvası düzenlendi. Yine Çukurca’nın  ilk basketbol takımı Halk eğitim merkezi spor kulübü adı altında Halk Eğitim Müdürü Vasfi Mirahmetoğlu  tarafından açılarak bu çocuklara bu kulüp üzerinden basketbol lisansı çıkarıldı”

BİRÇOK BAŞARILAR ELDE ETTİLER

Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesinde basketbol ve sporu kaymakam Ünal Koç’un büyük katkılar sağladığını söyledi. Aktaş,”Çukurca Basketbol takımı ilk yıllarında 2013-2014 sezonunda yapılan kulüpler arası il müsabakalarında ikincilik 2014-2015 sezonunda ise kulüpler arası il birinciliği müsabakalarında Hakkari şampiyonu olarak Tunceli de bölge şampiyonasında Hakkari’yi temsil etmeye hak kazandılar. Çocuklar kupalarını aldıkları gibi kaymakam bey ile sevinçlerini paylaştılar.

Basketbol  Antrenörü M. Emin Taş ile birlikte 12 DABO Basketbol Takımı Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreter Celal Arısan’nın göndermiş olduğu Milli Takım formasını ve kazandığımız kupayı basketbol dostu Çukurca Kaymakam Sayın Ünal Koç’a makamında takdim ettik.

Kaymakam Ünal’a ve Çukurca Halk Eğitim Müdürü Vasfi Mirahmetoğlu’na Çukurcalı çocuklara, basketbol ve spora verdiğe katkılardan dolayı teşekkür ettik” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

aktas-m.jpg

Bu haber toplam 5627 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim