• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Baydemir Yüksekova'da konuştu!

Baydemir Yüksekova'da konuştu!
Yüksekova'da düzenlenen 'Hayır' mitinginde konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir: "Kürtlerin kendi hak ve özgürlükleri ile Meclis’te kendilerine yer bulmalarına izin vermek istemediler. Ama her kışın sonu bahardır, bunu herkes bilsin" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde referanduma 3 gün kala “Hayır” mitingi yapıldı. İlçe merkezinin dışında bulunan Devlet Hastanesi karşısındaki miting alanı HDP, DBP, “Hayır” ve “Na” bayraklarıyla süslendi. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren toplu taşıma ve özel araçlarla alana ulaşmaya çalıştı.

Mitinge HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Urfa Milletvekilli Dilek Öcalan, HDP-DBP il ve ilçe örgütleri ile binlerce yurttaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde ilk olarak Öcalan konuştu.

“Tutuklu bulunan Hakkari'nin iradesine selam olsun” diyen Öcalan, şöyle devam etti: “Hakkari halkı iradesini tanımayanlara 'Na' diyecek. Hiçbir zaman teslim olmadık, olmayacağız. 16 Nisan'da bunu herkese göstereceğiz.”

BAYDEMİR: HER KIŞIN SONU BAHARDIR

Sözlerine “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Yüksekova halkına selamları var” diyerek başlayan Osman Baydemir ise, “Yüksekova halkını sahiplenme duygusu, direniş ruhu sınırları aşmış durumda. 40 milyon Kürdün derdinin tek çaresi özgürlük ve birliktir. Tüm dünyanın, düşmanların, dostların gözü Yüksekova'da. Siz bir rekor ile vekillerinizi seçtiniz. Ama Kürtlerin kendi hak ve özgürlükleri ile Meclis’te kendilerine yer bulmalarına izin vermek istemediler. Ama her kışın sonu bahardır, bunu herkes bilsin" ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEKOVA’NIN SESİ ANKARA’YA KADAR GİDECEK’

Baydemir, şöyle devam etti: “Nemrut boğazına kaçan bir sinek ile öldü. Saddam çıkardığı yasalar ile yargılanarak idam edildi.

Bütün zulüm edenlerin sonu böyle olmuştur. Yüksekova halkına bu zulmü görenler de unutmasınlar ki aynı senaryolarla karşı karşıya kalacaklar. Yüksekova'nın oy rekoru, sesi referandumda Ankara'ya kadar gidecek.”

Baydemir'in ardından vatandaşlar, sahneye çıkan sanatçı Xêro Abbas ve yerel sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çekti. Kaynak: Yuksekovahaber.com.tr

hdp-yuksekova-1.jpghdp-yuksekova-2.jpg

baydemir-yuksekova-001.jpg

 

Bu haber toplam 3540 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim