• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Baydemir'den ilk açıklama

Baydemir'den ilk açıklama
Hakkari'deki iki aşiret arasında meydana gelen kavganın son bulması için Hakkari’de bulunan Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, inşallah barışı selametle sağlayacağız dedi.
Bir süre önce İki aşiret arasında meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 6 kişinin yaralanmasına neden kavgaların son bulması için Hakkari’ye temaslarını sürdüren  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’dan oluşan barış heyeti barışın sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Belediye de basın açıklamada bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sizinde takip ettiği gibi yaklaşık olarak 2 gündür Hakkâri ilimizde bulunuyoruz dedi. Baydemir,”Gelişimizin temel nedeni iki ailemiz arasındaki husumeti daha fazla yaygınlaşmadan biran önce selametle, suhla nihayette erdirilmesi. Bu konuda kentin çeşitli dinamikleriyle bir araya gelme istişare etme ortak akılla öncellikle sükûneti sürdürür kılmak sükûneti kalıcı hale getirmek.
 
Ve mümkün mertebede kalıcı nihayi bir su oluştuktan sonra kentten ayrılma konusunda bir gayretimiz var. Öncellikle Hakkari ilimizde bulunan bütün sivil toplum örgütlerimizi şuan kadar ki sağduyulu yaklaşımları ve olayların büyümemesi konusundaki net duruşları ve tutumları konusunda huzurunuzda bütün STK’larımıza hem teşekkür ediyorum hem de ortak sorumluluğumuzun devam ettiğini ve birlikte ve çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.
 
Dün ziyaretlerimiz çok yoğun bir şekilde sürdü. Mafiyet yaşayan ailemizin de seyir kanlılığı metanetli ve şuana kadar ortaya koymuş olduğu olgun tavırdan dolayı da kendilerine minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Olabilecek en kısa zaman dilimin içerisinde Hakkari ilimizde yaşamın tamamen normale dönmesi konusunda herkesin desteğine herkesin çabasına katkısına ihtiyaç duyduğumuzda ifade etmek istiyorum. Şüphesiz ki ziyaretlerimiz bunlarla da sınırlı kalamayacak bugün itibariyle çeşitli temaslarımız devam edecek bir kez daha söylüyorum maddi vakanın gerçekliğinde inmemiz gerekiyor.
 
En nihayetinde olayı gerçekleştiren silahı kullanan kullanılan silah kurşun bütün bunlarda bütün çıplaklıyla açığa çıkarmak ve adalet tecelli etmek. Toplumun vicdanında rahatlatmak. Hepimizin ortak ödevidir. Diye düşünüyorum ve kamuoyunun ilgisini bir kez daha bir gerçekliğe çekmek istiyoruz.
 
SİLAH DEVLET SİLAHIDIR
Heyet olarak Sivil Toplu Örgütü olarak kullanılan silah devlet silahtır ve devlet kuruşunudur. Yani koruculuk sisteminin yaratmış olduğu başka handikatlarda başka trajediler den bir tanesinin daha biz yaşıyoruz. Bu itibaretlerda bütünlük bir çözüm için Hakkâri dinamikleri ama aynı zamanda Türkiye’nin dinamikleri tümünü bu acıya ortak olması çağırısında bulunuyoruz. Şüphesiz ki şüphesiz ki bizim açımızdan iki aşiret iki aile, yada üç aşiret üç aile, dört ile söz konusu değildir. Bizim açımızdan Hakkari toplumun tamamının aynı istektir. Hepimiz yek bir milletin evlatlarıyız.
 
Yek bir milletin fertleriyiz ve her ailede doğru tutum sahibi olanlar olabilir. her aile de yanlış tutum sahibi olanlar olabilir. Dolayısıyla bizim açığa çıkarmak istediğimiz yanlış tutum sahibini ya da hukuku iklal edenler kamuoyuna vicdanına halkın vicdanına ve şüphesiz ki adaletle hesap vermelerini sağlamak olacaktır. Bu itibarla da birey olarak Osman Baydemir bir hatasında dolayı benim kardeşimin benim halamın kuzenimin bundan sorumlu tutulmasını devri artık kapanmış olmalıdır.
 
Bu itibarla da bu husumeti bir şehir husumetinden çıkarmak hepimizin ödevidir. Ama şüphesiz ki hakkın açığa çıkması haklının açığa hukukun açığa çıkması ve adaletin tecili edilmesi dolayısıyla toplum vicdanını tatmin olması konusunda da hepimize düşen grevler var bütün bunları harfiyen yerine getirme konusunda çabalarımız sivil toplum örgütlerimizle kanat önderlerimizle, din adamlarımızla Seydalarımızla birlikte çabamızı sürdüreceğiz” dedi. Barış heyeti daha sonra Hakkari valiliğini giderek burada Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile makamında bir süre görüştüler. Haber: Serkan Kaya
 
Bu haber toplam 6125 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim