• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Bayram öncesi sahte para operasyonu

Bayram öncesi sahte para operasyonu
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek sahte para basıp, kurban satıcılarını dolandırmaya hazırlanan şahısları düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakaladı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Fatih ilçesinde terör örgütü üyeleri de dahil olmak üzere aranan şahıslara sahte kimlik, pasaport, sürücü belgesi ve diploma basan kalpazanların, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sahte para basarak kurban satıcılarını dolandıracakları bilgisini aldı. 

BASKIN ANINDA CİHAZLAR PARA BASIYORDU

Yapılan inceleme ve fiziki takip neticesinde; şüphelilerin, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bir binayı matbaa olarak kullandığını tespit eden ekipler adrese baskın düzenledi. Operasyonda jandarma ekipleri; şüpheli T.G.’yi sahte belge ve sahte para basarken suçüstü yakaladı.

Baskında yaklaşık 13 bin adet 500 binlik sahte İran riyali, yaklaşık 1 milyon TL değerinde sahte para, yüzlerce sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgeleri, çeşitli kurumlara ait sahte ustalık ve özel güvenlik kartları, üniversitelere ait güvenlik hologramları, sahte belgelerin yapımında kullanılan çok sayıda makine ile baskı malzemesi ele geçirildi.
Yapılan operasyonda yüklü miktarda sahte İran riyalinin yakalanması dikkat çekti. Son dönemde İstanbul’da İranlı uyruklu şahısların turizm amaçlı yoğun olarak bulunmaları sebebiyle, sahte İran riyalinin kolay anlaşılamayacağını düşünen kalpazanların bu para birimini tercih ederek piyasaya sürmeye çalıştıkları jandarma tarafından ortaya çıkarıldı.

Yakalanan T.G. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken jandarma ekipleri Kurban Bayramı öncesi vatandaşları sahte para kullanımı sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için özellikle banknot üzerindeki kabartma yazılara, gizli Atatürk görseline, paranın sağ üstünde bulunan banknot değerinin mutlaka renkli hologramın üstünde basılmış olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı. İHA

 
Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim