• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

''BAYRAM ŞEKERİ''

Murat Taş

Hakkâri Valiliği tarafından Hakkâri’deki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Spor kulüplerine yapılan malzeme yardımı Cuma günü Vali yardımcısı Cevat Bey tarafından kapalı spor salonunda yapılan törenle verildi.

Spor malzemesi içerisinde eşofman, spor ayakkabısı, krampon, forma takımları ve yağmurluk bulunmaktaydı. Buradan Sayın Valimize il Özel İdaresine, Gençlik spor İl müdürümüze ve emeği geçen herkese kulüplerimiz adına teşekkür ederiz.

Bilindiği gibi ilimiz Hakkâri sportif anlamda ülke genelinde sıkıntıları olan illerimizin başında gelmektedir. Tesis ve altyapısı olmayan, bununla birlikte maddi imkânsızlıklarla boğuşan spor kulüplerimize yapılan bu türlü yardımların sık sık devam etmesi gerekir. Çünkü kulüplerimiz malzeme sıkıntısını yoğun olarak yaşamakta ve ayrıca lige katılım ücretleri, lisans işlem ücretleri, sporcuların yeme içme ve deplasman masrafları kulüplerimizin en büyük sıkıntıları arasında.

Hakkâri spor kulüplerinin hali o kadar içler açısı ki gelecek sezon lige katılacak takım sayısında büyük bir düşüş olacağı şimdiden belirtmekte yarar var. Bunun nedenlerinden biride yukarıda saydığım maddi sıkıntılar. Bu sıkıntıların yanında birde manevi destek alamayan spor kulüplerimiz adeta kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış. Tüm kapılar kendilerine kapatılmış ne halin varsa gör misali. 

Cuma günü yapılan spor malzemesi yardımı umarım bu kapanmış olan kapıların tekrar açılmasına ve o kapılardan kocaman ışık saçması tek temennimiz ve isteğimiz. Dini Bayramlarda dolaşan çocuklarımız var ya, işte yapılan bu yardım bizim sporcularımıza bir bayram şekeri gibi geldi.Onların sevinçleri yüzlerindeki tebessüm bunu anlatıyordu.

Bugün bayram şekeri verdiğin o çocuklarınız ve sporcu gençlerinize yarın başka bayramlıklar alındığında sizlere karşı olan tebessümleri ve sevinçleri bambaşka olacaktır. Yeter ki kapılarınızı kapatmayın ki sizlere karşı olan sevgileri daha da yücelensin. 

Her şey maddi olmayabilir bazen elinizdeki maddi olanaklarınız bile bu çocukları sevindiremeyebilir ama bir tebessümünüz bile okyanuslar kadar büyük gelebilir bu çocuklarınıza ve gençlerinize. Yeter ki onları mutlu edecek tebessümleri nasıl sağlayabiliriz demenizden geçer.

Unutmamak gerekir ki Bunlar sizin geleceğiniz ve umutlarınızdır. Şayet sizler onlara umut vaad edemeyip ve desteğinizi sağlamasanız Durum Salı akşamı Milli takımımızda yaşanan hüzünle bitebilir. 

Bugün Milli takımın içinde bulunduğu durum bunun en küçük örneğidir. Anadolu’nun bağrında çıkan gençlere sahip çıkılsaydı bugün daha farklı bir Milli takımla karşı karşıya kalmış olabilirdik. Belki Bazı okuyucularım malzeme yardımıyla milli takım ne alaka diyebilirler.

Evet, tamda alaka edecek bir konu eğer ki Güzelim Anadolu’ma gereken ilgi ve destek sağlansaydı, Onlara modern tesisler yapılıp gerekli alt yapı imkân sağlansaydı bugün belki bu konu üzerinde konuşmazdık. Demek ki atalarımız doğru söylemişler ‘’Bakarsan bağ olur bakmasan Milli takım gibi olur’’. Onun için gençlerimize ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak istiyorsak onların sportif faaliyetlerine daha iyi imkânlar sağlamalıyız.

Onları unutmamak gerekir onlara kapılarımızı her daim açık bırakmalıyız Onların dertlerini dinlemeliyiz ve onları bağrımıza basmalıyız. Umuyorum kapılar tekrar bizlere gençlerimize çocuklarımıza yani tüm spor camiamıza açılır bizlerde onların gerçek samimiyetlerine tüm yüreğimizle inanalım.Her şeye rağmen yine gençlerimize malzeme yardımında bulunanlara tekrar şükranlarımı sunuyorum. Barış kardeşlik duygularıyla sizleri selamlıyorum.

Bu yazı toplam 3194 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim