• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

BDP heyeti sınırda halkla kucaklaştı

BDP heyeti sınırda halkla kucaklaştı
BDP heyetinin Çukurca ilçesinde bağlı köylerde seçim çalışması devam ediyor.

Sabah saatlerinde BDP PM Üyesi Fesih Özel ve BDP Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ile Zap Vadisinde buluna ve Köyleri ziyarete giden BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Geçimli (Rindkê) köyünde Çukurca’dan gelen BDP’lilerle birlikte ilk olarak Akkaya (Serespî) köyünü ziyaret etti.

Burada kendisini okul bahçesinde karşılayan köylülerle buluşan BDP’liler sıcak bir ortamda bir süre sohbet etti. Kendi ziyaretlerinin oy isteme ziyaretleri olmadığını çünkü Hakkari’nin tamamının defalardır kendi partilerine sahip çıktığını be birliğini koruduğunu belirten BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, halkın birlik ve beraberliğinin daha da pekiştirilmesi için bu ziyaretlerde bulunduğunu belirtti.  

Devletin bölgede sadece karakollarda kalıp oralara hapsolduğunu belirten Zozani, “Devlet eskiden halkı kendisine muhtaç durumda bırakıyordu. Ama verilen mücadele ve birlik olmanın getirdiği sonuçla devlet halka muhtaç duruma gelmiştir. Artık karakol kapılarından kimsenin doymayacağı herkes tarafından bilinmiştir. Halkımıza yıllarca zulüm edenler bugün o halka muhtaç durumdalar. Karakollarından çıkamamaktadırlar” dedi. Bölgede iki partinin yarıştığını belirten Zozani, “Kürdistan’da iki parti vardır.

15 YILDIR YERELDE KENDİMİZİ YÖNETİYORUZ

Kürtlerin partisi olan BDP birde devleti temsile eden AKP yani devlet partisi vardır.  Bakın batıda MHP’yi, CHP’yi ya da başka bir partiyi ya da ideolojiyi savunan birisi, bölgeye geldiğinde oyunu direk AKP’ye veriyor. Çünkü o devleti temsil etmektedir. Onlarda kendi devletine oy vermek için bu yolu seçiyorlar.

 Evinde kendi köyünde MHP’li olan birisi Kürdistan’da AKP’ye oy veriyor” diyen Zozani, devletin elini Kürtlerden çekmesi durumunda Kürtlerin kendilerini daha iyi yöneteceğini belirtti. Zozani, “15 yıldır yerelde kendimizi yönetiyoruz. Hiçbir yolsuzluk ya da sıra dışı bir hatamızı bulamadılar. Oysa onların partilerinin birçoğunda hırsızlık ve yolsuzluk sonucunda davalık olan birçok yöneticileri var.

Devlet elini bizden çekerse eminim ki kendimizi daha iyi yönetiriz. Allahın izniyle gelecek dönem kendi valimizi de biz seçeceğiz” dedi. Kürdistan’ın bütün bölgelerinden Hakkari’nin birliğinin örnek gösterildiğini belirten Zozani 30 Mart gününe kadar herkesin eğlenmesi gerektiğini, çünkü seçimin kazananının belli olduğunu 30 Martta sadece resmi ilanı olacağını belirtti.

Kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok memnun olduklarını belirten köylüler BDP’lileri alkışlar eşliğinde köyden uğurladı. Aynı amaçla Zozani ve beraberindekiler, daha sonra, Köprülü (Gêman), Gündeş (Gundek), Güzeldere (Minyanış), Ormanlı (Zawitw) ve Çığlı (Aşût) köylerini ziyaret ettikten sonra Çukurca ilçe merkezine geçerek, Emir Şaban Mahallesinde bulunan BDP İlçe Binasının yanındaki çay bahçesinde seçim bürosunun Seçim bürosu açılını yaptı. Açılışta da halka hitap eden Zozani Çukurca’lılara birlik çağrısı yaptı. Zozani ve beraberindekiler esnaf ziyaretinin ardında Federal Kürdistan sınırına sıfır noktada buluna Üzümlü (Deştan) köyüne geçti. Hakkarihabertv.com

bdp-1.20140303173549.jpg

bdp-3.20140303173633.jpg

bdp-2.20140303173857.jpg

bdp-4.20140303173643.jpg

 

Bu haber toplam 6327 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim