• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

BDP'den özerklik şölenine davet

BDP'den özerklik şölenine davet
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilat tarafından yapılan açıklamada 14 Temmuz’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından ilan edilen demokratik özerkliği selamlama şölenini düzenleneceği belirtildi.

Bulvar Caddesi üzerinde buluna parti binasında yazılı bir açıklama yapan BDP İl Yöneticisi Sinan Kaya, 14 Temmuz’da (DTK) tarafından ilan edilen demokratik özerkliği selamlama şölenini 27 Temmuz Çarşamba günü saat 15’te BDP il binası önünde yapacaklarını ifade ederek şölene Hakkari milletvekilleri ve sanatçılardan Halit Bilgiç, Koma Bertav ve yerel sanatçılar ile ozanların katılacağını ve tüm halkın davetli olduğunu belirtti.

Açıklamada,” İnkar ve imha politikasının bugüne kadar acımasızca yürütüldüğü, 20. yüzyıl başında kurulmuş Ortadoğu statükosu ve bu statükoyu kendi çıkarlarına uygun gören uluslararası güçlerden de destek gören statükocu devlet, güncelde biçimsel değişiklikler olsa da özünde devam eden inkâr ve buna bağlı olarak geliştirilen tasfiye politikalarının devam ettiğini, eski statüko aşılıyor gibi gösterilmeye çalışılsa da yeni bir inkar statükosunun kurulmaya çalışıldığını belirtebiliriz. Siyasi ve askeri operasyonların sürdürülmesi, genel seçimlerle açığa çıkan, Kürt halkının özgür iradesinin önünün kapatılmak istenmesi, Başta Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu bulunan seçilmiş vekillerin serbest bırakılmamasının yeni statü konunun göstergesi olduğunu söyleyebiliriz., Bırakalım Kürt sorununu çözmeyi yürüttükleri politikalarla Türkiye’de çürümeyi derinleştirdikleri gibi Kürt halkına da acılar yaşatmaktadırlar.  Kürt sorunu Kürtlerin halk olmaktan kaynaklı haklarını kullanamamaları, statü sahibi olamamaları her taleplerinin de baskı ve şiddetle red edilmesinden kaynaklıdır”

 KÜRTLER STATÜSÜZLÜK İSTEMİYOR

 Kaya,”Sorunun çözümünün Kürtlerin halk olarak tanınması, Türkiye halklarıyla birlikte eşitlik temelinde statüye kavuşmalarıyla olabilecektir. Kürt halkı olarak inkâr ve imha politikası temelinde kurulan siyasi statüsüzlüğü reddederek özgürlük temelinde kendi toplumsal demokrasimizi de kurarak yeni bir statüye kavuşturmak istiyoruz. Kendimizi yönetme güç ve iradesine sahip olduğumuzu belirtiyoruz. Demokratik özerklik, sadece Kürt halkı için değil ,tüm Türkiye halklarının, inanç ve kültürlerin kendisini özgürce ifade edeceği ve kendi kendilerini yöneteceği bir çözüm modelidir diyoruz”

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Kaya,”Demokratik Özerklik; bir devleti yıkmak yeni bir devlet kurmak değildir. Uluslararası insan hakları belgelerinin tanımladığı haklar ışığında ortak vatan anlayışı temelinde toprak bütünlüğüne ve demokratik ulus perspektifi temelinde Türkiye halklarının ulusal bütünlüğüne bağlı kalarak, Kürt halkı olarak Demokratik Özerkliğimizi ilan ediyoruz.

Demokratik Özerklik projesinin mimarı Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın Demokratik Özerklik temelinde Demokratik Türkiye’nin inşasına daha fazla katkı sunması için gerekli koşulların yaratılmasını istiyoruz. Kürt coğrafyasında yaşayan herkesi kendini Demokratik Özerk Kürdistanlı” olarak tanıtmaya ve ilana sahip çıkmaya davet ediyoruz. , Başta kardeş Türkiye halkları olmak üzere tüm Ortadoğu halkları ile tarihsel bağlarını yeniden eşitlik temelinde kurmaya davet ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

                                                 

                                                           

 

 

Bu haber toplam 3790 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim