• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

BDP'li "vekil sert" konuştu

BDP'li "vekil sert" konuştu
(BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Kaddafi'ye ve Mübarek'e nasihat eden Başbakan Erdoğan'ın Kürt halkının nasihatlerini dinlemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haber: Feyzullah Aksu-Necmi Ertuş
Hakkari'de yapılan nevruz kutlamaları sonrasında Demokratik Çözüm Çadırı'nın ziyaret edilmesinin ardından olaylar çıkmıştı. Olayların ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Özdal Üçer, birçok il ve ilçede Demokratik Çözüm Çadırı'nın kurulduğunu belirterek "Yıllardır zulümlere maruz kalan Kürt halkı bugün Hakkari'de nevruzunu kutlarken, demokratik eylem hakkını kullanırken daha sonra Demokratik Çözüm Çadırı'na yöneldi. Buna tahammül edemeyen güvenlik güçleri Demokratik Çözüm Çadırı'na yöneldiler ve içerisinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının, kadınların, yaşlı annelerin bulunduğu çadıra gaz bombaları ile saldırdılar. Bunlar gösteriyor ki, AK Parti hükümeti ve AK Parti hükümetinin emrindeki güvenlik güçleri, Kürt halkının demokratik taleplerine kulak asmıyor. Kürt halkının demokratik taleplerini göz önünde bulundurmuyor" dedi.


Güvenlik güçlerince darp edilen insanlar olduğunu anlatan Üçer, şöyle konuştu: "Bu Kürt halkının direngenliğini kıramaz. Ama çözüm için yapılan şeyler bunlar değil. Güvenlik güçlerinin hükümetin Kürt sorununun çözümü için yapması gereken şey, taleplerde bulunan halkı şiddetle karşılamak, onlara gaz bombası atıp ölümle tehdit etmek değildir. Bu işin çözümü olacaktır. Kürt halkının meşru demokratik talepleri yerine getirilinceye kadar, demokratik mücadele devam edecektir. Baskılar bugüne kadar nasıl Kürt
halkını yıldıramadıysa bugünden sonra da yıldıramayacaktır."
Başbakan Erdoğan'ın sorunun çözümü için gereken adımları atması gerektiğini ifade eden Üçer, Kaddafi ve Mübarek'e nasihat eden Erdoğan'ın Kürt halkının nasihatlerini dinlemeye ihtiyacı olduğunu belirtti.


Çıkan olaylardan etkilenen Milletvekili Üçer, konuşmasında 'Demokratik Çözüm Çadırı' diyeceğine defalarca 'Taziye çadırı' ifadesi kullanması dikkatlerden kaçmadı. Yaptığı hatanın farkına varan milletvekili, taziye söylemlerini özür dileyerek düzeltti.



Bu haber toplam 3731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim