• BIST 9716.25
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Belediye başkan vekili Fatma Yıldız serbest bırakıldı

Belediye başkan vekili Fatma Yıldız serbest bırakıldı
Hakkari'de öğle saatlerinde tekser konutlarına yapılan baskın sonucu alınan ve daha sonra savcılığa sevk edilen Hakkari Belediye Eşbaşkan vekili Fatma Yıldız adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. ,

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu gün sabah saatlerinde kentte 5 farklı adrese baskın düzenledi. Hakkari Belediyesi Eş başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun'un da evlerinin arandığı sabahki baskınlarda Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi ve HDP eski yöneticisi Ömer Kaya ile İsmet Tuncer isimli vatandaş gözaltına alındı.

3 kişinin emniyetteki sorgusu devam ederken, öğle saatlerinde Tekser Mahallesi’ndeki farklı bir adrese baskın düzenleyen polis Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız’ı da gözaltına aldı.

Çeşitli tarihlerde düzenlenen basın açıklamaları ve cenaze törenlerine katıldığı iddiası ile gözaltına alınarak Hakkari adliyesi’ne sevk edilen Yıldız, adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı açıklama yapan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız,” Örgüt propagandası ve basın açıklamalarına katılmaktan dolayı gözaltına alındığını ifade ederek, denetim serbestlik şartıyla serbest bırakıldığını ama belediye başkan yardımcısı ve diğer arkadaşlarının gözaltında olduğunu söyledi ve gözaltılara tepki gösterdi.

Belediye Başkan vekilinin duruşmasını yakından takip eden HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise,” Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 25 günü geçen bir sokağa çıkma yasağının olduğunu ama sadece Yüksekova da değil Hakkari’nin genelinde bir sokağa çıkma yasağının yaşandığını söyledi.

Hakkari valisi bu uygulamalarla madalyayı hak ediyor diyen Irmak,” Hakkari valisinin 12 Eylül sürecini aratır pozisyonda her gün bir köyde sokağa çıkma yasaklarını ilan ediyor dedi.

HDP Parti binalarına yapılan baskın ve ablukalara da değinen Irmak, Yöneticilerin sürekli gözetim ve takip altında olduğunu ve bu uygulamaların nereden kaynaklandığını da bildiklerini söyledi. Ama Hakkari halkının bunlara asla boyun eğmeyeceğini, çalışmalarına devma edeceğini biliyoruz.

Belediye başkan vekiline geçmiş olsun dileklerinde bulunan Irmak, gözaltında bulunanlarında biran önce serbest bırakılmalarını beklediklerini söyledi.

Açıklamaların ardından Irmak ve beraberindekiler yürüyerek Belediye binasına geçtiler. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 6736 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim