• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Belediye başkanımız Cüneyt Epcim ile yılın röportajı!

Hakan Taş

İlimiz valisi sayın Toprak'tan sonra bu kez de kameralarımızı belediyemize çevirdik ve zor bir görev üstlenen Belediye Başkanımız Cüneyt EPCİM ile gündemi sarsacak bir söyleşi gerçekleştirdik.

-Belediyede ne gibi değişiklikler oldu?

"Belediyeler halka hizmet eden kuruluşlar olmalıdır, bu manada bir çok şeyi değiştiriyoruz. Öncelikli hedefimiz kurum kültürünü değiştirmek kaliteli hizmet sunmaktır. Bir dönüşüm arzuluyoruz terör belediyeciliğinden hizmet belediyeciliğine doğru.

Bütün çalışanlarımız artık terörün istismar edeceği susuz, çamurlu çukurlu yolları nasıl onarabiliriz, yeni parklar nasıl oluşturabilirizi düşünmeye başladık. Örneğin belediyemiz Fekiye teyran kültür merkezimiz şehre şer üreten molotofların doldurulduğu yer olmaktan akademik ve kültürel kursların verildiği yer haline geldi. Ama maalesef yeni başlıyoruz. Daha çok yol almamız gerekiyor."

epcim-ddddd.jpg-En önemli projeleriniz nelerdir?

"En önemli projemiz 2017 Hakkari Dönüşüm Programı. En önemli çalışmamız 48 saatte 3 saat su verirken devraldığımız ve şu an kısmi iyileşmeler sağladığımız içme suyu sorununu yaz sonu tamamen çözmek. Ayrıca bu yıl başta Sayın Başbakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ın destekleriyle 2017 Hakkari Dönüşüm Programını uygulamaya koyuyoruz.

Bu kapsamda ilk defa Hakkari' mizde yağmur suyu ve drenaj hattını, 150 km kanalizasyon hattını, Şehrimiz ve Zap suyu vadisindeki kirliliği önlemek için atık su arıtma tesisi, ve üst yapı yatırımları olarak asfalt yol programı hazırlıyoruz.

En önemli üst yapı projelerimizden biri Bulvar Caddesini yenilemek prestij cadde uygulamasını gerçekleştirmek, park alanları oluşturmak. Ayrıca Hakkari'deki 6 adet dere ıslah çalışması katramas, serink, sekaf, babişk dereleri bu program kapsamında yapılacak. Bu projeler Hakkari'nin 50 yıllık rüyaları bunları bu yıl başaracağız."

-Belediyenin gelir-gider tablosu nedir?

"Maliye Bakanlığımızın verilerine göre en kötü mali performansı olan belediye bizim Belediyemiz. Gelir bütçemizin 3,5 katı borcumuz var hiçbir alt ve üst yapı sorununu çözememişken. Özgelirin gideri karşılama oranında da il belediyeleri arasında en kötü performans bize ait."

hakan-002.jpg-Hangi belediyelerden ne gibi yardımlar aldınız?

" İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle kardeş belediyecilik çalışmalarına başlamamız en büyük başarımız oldu. Bunun meyvelerini almaya başladık."

-Belediye bünyesinde mezarlıklar müdürlüğü birimi açılacak mı?

"Mezarlıklarımızın hali içler acısı gerekli iyileştirmeleri sağlamaya çalışacağız."

-İlimizde aile dinlenme bahçesi ve çocuk parkı yok denecek kadar az. Bu konuda bir çalışmanız var mı?

"Bu konuda şu anda 4 park projesi üzerinde çalışıyoruz yaz sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz."

-Belediyenin araç gereç kapasitesi nedir?

" Devraldığımız belediyede itfaiye aracımızın merdiveni çalışmaz, kapısı bile yoktu bu konuda ciddi iyileşmeler sağladık vatandaşlarımız gerek medyadan gerek araçların sahadaki çalışmalarından iyileşmeyi hissedebilirler."

-İlimizin kanayan yarası yolların durumu ne olacak?

" Sayın Valimiz Cuneyt Orhan Toprakın girişimleri Sayın Başbakanımızın özel ilgi ve desteğiyle çevre yolunda mayıs 2017 içinde asfalt çalışmamız başlıyor.

Ayrıca 2017 yılı içinde son yağan yağışlarla iyice bozulan mahalle yollarımızı bitümlü sıcak karışım asfalt ile kaplayarak Hakkâri’mizi toz çamur ve çukurdan kurtaracağız."

-Su sıkıntısı ne zaman tamamen giderilmiş olacak?

" İçme suyu problemini ekim 2017 çözecek şekilde çalışıyoruz bir taraftan ilk defa kapsamlı jeolojik etüd yaptırdık ve buna dayalı sondaj çalışmaları yapıyoruz, diğer taraftan Türkiye'nin en zor projelerinden biri olan 65 km isale hattıyla Berçelan ve Golan yaylalarından getireceğimiz içme suyu tesisimizi bitirmeye çalışıyoruz."

-Görüntü kirliliği oluşturan barakaların durumu ne olacak?

" Barakalar gelecekte ele alınacak bir konu olacak."

-İlimizde ciddi bir otopark sorunu var . Var mı bir çözüm öneriniz?

" Hakkaride geçmişin plansızlıklarıyla boğuşuyoruz. Alt ve üst yapı çalışmalarından sonra ele alacağız bu konuyu."

-Neden başkan makam koltuğunda hiç oturmadığınız söyleniyor?

" ilk Belediye Başkanlığına görevlendirildiğimde söylediğim gibi, 22 yaşında makam sahibi oldum, makam derdimiz yok, bizim hedefimiz halkımıza hizmet edip gönül yapmak. Ben makam koltuğunun bana değer vermesini değil, benim kişiliğimin makam koltuğuna değer vermesini arzularım. Ayrıca misafirlerimize daha yakın ve sıcak bir şekilde ağırlamış oluyorum."

- Hakkarinin imar durumu ne olacak?

"Göreve gelir gelmez yaptığımız girişimle Hakkaride ilk defa jeolojik etüd çalışmasına dayalı imar çalışmasını 17 Nisan 2017 tarihinde başlatıyoruz. İlgili ihale ve yer teslimi yapıldı. Çevre şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki nin desteğiyle Hakkarimiz uygulanabilir kent imar planına kavuşacak. Bunun anlamı yapı yasaklı alanlar belkide yapı yasağından kurtulacak buna dayalı vatandaşımızın mağduriyetleri giderilmiş olacak."

-Hayvan pazarı ve mezbaha konusunda bir proje var mı?

" Hakkarimizde mezbahane yok çağdışı bir kesimhane var. İçler acısı bir durumdayız. Yaptığımız girişimlerle Dap idaresiyle ortaklaşa Hakkari ye yakışır Mezbahane ve hayvan pazarı çalışmamız sürüyor."

Referandum öncesi yoğun çalışma programına rağmen makamında beni kabul edip sorularıma içten yanıt verdiği için sayın başkanıma teşekkür ediyorum.

 

Bu yazı toplam 4072 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim