• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Belediye çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı

Belediye çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı
HAKKARİ (İHA) - Hakkari Belediyesinin kentte hizmet çalışmaları devam ederken, bu kapsamda süren çalışmalara ilişkin bilgiler verilerek, çalışma alanları kamuoyu ile paylaşıldı.

 Hakkari Belediyesinin 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte seçilen yeni dönem Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçinin önceki dönemden devraldıkları hizmetler ile senenin bahar ayında programladıkları hizmet projeleri kapsamında kentte çalışmaların bir kısmı tamamlanırken, belediyenin basın ve yayın birimince devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler ve faaliyetlerin sürdüğü alanlardan fotoğraflar kamuoyu ile paylaşıldı.

Hakkari Belediyesi basın ve yayın birimince kentte devam eden hizmet çalışmalar fotoğraflarla kamuoyuna sunulurken, bu fotoğraflarda; Hakkari şehirler arası otobüs terminali, toptan sebze ve meyve hali inşası, çarşı merkezinin farklı caddelerindeki orta refüj çalışmaları, Merzan mahallesi ve sanayi merkezine çıkan yol, taş duvar çalışmaları, pehlivan ve gazi mahallerini birbirinden ayıran yollardaki genişletme ve perde duvar çalışmaları, çarşı merkezine ekilen çiçeklerin sulanması için döşenen su hattı ve peyzaj çalışmaları, belediyenin açık hava faaliyet merkezinin yenilenme çalışmaları ve 1 Eylül Dünya Barış gününde İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile kardeş belediye olma kapsamında kentin Cumhuriyet ve gençlik caddesinden sağlık garajına kadar yapımına başlanan çalışmalar görüntülendi.

Çalışmalar hakkında verilen bilgilerde; şehirler arası otobüs terminali %95 tamamlandı. Sebze ve meyve hali inşasının son katı yapılırken, buranın kasım ayından tamamlanması planlanıyor. Merzan mahallesi ve sanayi merkezine çıkan yolda 9000 metreküp istinat taş duvarı yapımı tamamlanırken, halen genişletilecek yolda duvar yapımına devam ediliyor.

Pehlivan ve Gazi mahallelerini birbirini ayıran yolda başlatılan çalışmalarda 66 metre uzunluğunda, 4 metre 30 santim yüksekliğinde perde duvar yapılırken, buradaki yol asfaltlanacak. Çarşı merkezinde tamamlanan 848 metrelik orta refüj ve peyzaj düzenlenmesi çevre yolunda devam ediyor. Çölemerik caddesindeki tehlikeli yaya kaldırımına 100 metre korkuluk takıldı. Belediyenin açık hava aktivite merkezinde yenileme çalışmaları sürerken, buranın bir hafta içerisinde tamamlanması planlandı.

Hakkari ve Beşiktaş Belediyesinin kardeş belediye olma projesi kapsamında 8 gündür başlatılan çalışmalarda kent merkezi cumhuriyet caddesi ve gençlik caddesi üzerinden sağlık garajına kadar 600 metrelik yolda yaya kaldırımı, asfalt ve çevre düzenlemesi yapılarak belediyelerin 1 Eylül’de ‘Barış’ta Hakkari’de buluşalım’ projesi dahilinde düzenlenecek etkinliklere yetiştirilecek.

Bunun dışında etkinlikler tamamlandıktan sonra kardeş belediyeler kentte hizmetlerini sürdürerek, kentte 2500 metre yolun yaya kaldırımı, asfalt ve çevre düzenlenmesini yapacak. Kentteki çalışmalar Belediye Eş Başkan yardımcısı Behçet Kanat’ın görevlendirilmesi ile Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte koordine edilip denetlenerek sürerken cumhuriyet caddesindeki çalışmalarda esnaflar çalışanlara yardım ederek destek verdi. Ayrıca burada bulunan vatandaşlar çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek, Belediye Eş Başkanlarına teşekkür dileklerinde bulundu. Hakkarihabertv.com

belediye-calismalari-2014-1.jpg

belediye-calismalari-2014-2.jpg

belediye-calismalari-2014-3.jpg

belediye-calismalari-2014-4.jpg

Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim