• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

BELEDİYE HİZMETLERİ VE BİZ

H. Aziz Hatipoğlu

Türkiye 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimler sathı mahalline gireli çok oldu. Partilerin aday listeleri çoktan İl Seçim Kurullarına verildi bile.

Şimdi aday olanların bulundukları yerlerde halkı ikna etme, projelerini sunma ve halktan oy isteme kısacası propaganda vakti.

Kalkınmış ve belediye hizmetlerinde doyuma ulaşmış yörelerde artık oyu vaat değil talebin topladığını yazıyor gazeteler.

Vatandaş yıllardır duyduğu vaatlerin yerine getirip getirilmediğine bakarak partili adaya oy verir ve hizmet beklerdi.

Ne mi isterdi vatandaşlar.

Kendi yerlerine (il veya ilçe) alt yapının (içme suyu-kanalizasyon) yapılmasını, yollarının asfaltlanmasını, ulaşım sorunun çözümlenmesini, çöplerin toplanıp değerlendirilmesi, park ve bahçelerin, dinlenme alanlarının, çocuk oyun sahalarının kurulması, piyasanın denetlenip kontrol edilmesini, imar durumunun düzeltilmesini, yeni yolların açılmasını isterlerdi.

Dönem sonunda verdikleri sözleri, vaatte bulundukları işleri yapanlar halkın karşısına çıkar ve yeniden oy isterlerdi. Yapamadıklarına da bir mazeret bulur açıklar ve ona göre oy alırlardı. Ya seçilir veya yerini başkasına bırakırlardı.

Artık gelişmiş yörelerde, belediyecilik hizmetlerinin tam olarak yapılıp sunulduğu yerlerde o yöre insanları belediye başkan adaylarından çok daha değişik isteklerde kısacası taleplerde bulunmaktadır.

Bunlar belediye hizmetlerinin yanı sıra o yöre insanlarına iş istihdamlarının sağlanacağı fabrikalar, kooperatifler, kreş ve ana okullar açılması, sağlık hizmetleri,  küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliğini destekleme projeleri, sebze ve meyve yetiştiriciliği ve pazar temini…

Tüm bunlar belediyenin işi mi?

Tabi ki değil! 

Ama yanı başındaki il ve ilçelerde bunları gören seçmen kendisi içinde bunları talep etmekte ve istemektedir.

Peki, belediye başkan adayının bunu ötelemesi diye bir şeyi olabilir mi?

Çok zor!

Tüm bunları görüp ve işittiğimizde Hakkâri olarak yıllarca belediye hizmetlerinden ne derece yararlandığımızı, kısacası Belediye hizmetlerinden neden yararlanmadığımızı acı acı sorguluyor insan.

Elin oğlu tüm belediye hizmetlerini aldığı halde yeterli görmeyerek yeni yeni taleplerde bulunurken bizler halen belediye hizmetlerinin daha “B”sinde olarak ne kadar geç kaldığımızı idrak edemiyor ve “siyaset”in kirli dolabında tıkalı kalıyoruz.

Önce insanca yaşam değil mi?   

 
Bu yazı toplam 3660 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim