• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Belediye temizliyor, vatandaş kirletiyor

Belediye temizliyor, vatandaş kirletiyor
Hakkari’de bazı duyarsız vatandaşlar paklarda kirliliğe sebebiyet veriyor.

Hakkari Belediyesine bağlık ekipler temizlik çalışmalarına devam ederken diğer taraftan vatandaşlar kirletmeye devam ediyor.

 

Hakkari belediyesinin kente kazandırdığı kent park ve şehrin değişik mahallelerindeki parklar buraya dinlenmeye gelenler tarafından kirletilmesi tepkilere neden oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün, çimleri, biçilen ve çöplerden arındırılan parkın yeniden kirletildiği belirtildi.

 

Park alanının değişik noktalarında çöp kutuları bulunmasına rağmen yeşillik alanların üzerine rastgele atılan çöpler çevre kirliliğine neden oldu. Harekete geçen ekipler yeniden parkı alanında genel bir temizlik çalışması başlattı.

Yoğun ziyaret edilen parklarda belediye çalışanlarının görevlerini ziyadesiyle yerine getirmesine rağmen bilinçsiz vatandaşların çevreye verdiği zararın önlenemediğini belirten bazı vatandaşlar, parkları temiz bulmak için temiz bırakılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar, "Çocukları olan insanlar buralara daha yoğun geliyor. Parklardaki kirliliğin en büyük sebebi çevreye saçılan çekirdek kabukları, dondurma külahları ve naylon poşetlerdir. Çocukları ile gelip de parkları kirleten insanlara hayret ediyoruz.

Sen çocuğunu temiz bir hava alsın diye parka getiriyorsun, ama çocuğuna gelecek için temiz bir alan bırakmıyorsun. Çocuğunun geleceğini kirletiyorsun. Bu bilinçsizlikten başka bir şey değildir. İnsanlara çevre bilinci aşılanmalı, gerekirse çevreyi kirleten bu kişilere cezai yaptırımlar uygulanmalı" şeklinde tepki gösterdiler.

Çevreye atılan çöplerden en büyük sorunu çekirdek kabukları, dondurma külahları, sigara izmaritleri ve naylon oluşturduğunu belirten belediye yetkilileri ise, özellikle çimlerin arasına giren çekirdek kabuklarının temizlenmesinin çok zor olduğunu ifade ettiler.

Her gün düzenli olarak parkları temizlemelerine rağmen vatandaşların sergilediği bu bilinçsiz davranışın önüne geçemediklerini kaydeden yetkililer; bank, çardak, kamelya ve çocuk oyun grupları gibi araç ve gereçlere de zarar verildiğini belirterek, herkesi duyarlı olmaya çağırdılar. Feyzullah Taş

3-372.jpg2-487.jpg1-436.jpg

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim