• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Belediye'den iç güvenlik paketine Şal u Şepikli tepki

Belediye'den iç güvenlik paketine Şal u Şepikli tepki
Hakkari Belediyesi Eş Başkanları ve meclis üyeleri iç güvenlik paketine tepki göstermek amacıyla meclis toplantılarına şal û şepik giyerek katılacakları bildirildi

 Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve belediye meclis üyelerinin "İç Güvenlik Paketi' tasarısında Kürt Ulusal Kıyafetlerini yasaklayan maddeye tepki göstermek için meclis gurup toplantısında alınan karar ile her ay yapılan meclis toplantılarının ilk gününe  şal û şepik giyerek katılacakları belirtildi.

Alınan karar bugün Hakkari Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulurken burada bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, İç güvenlik paketiyle getirilen kanun ve yasalar ile gerçekten genel anlamda Kürt Halkının gelenek, görenek ve kültürü baskı altına almak istendiğini söyleyerek,  Hakkari yöresinin Şal û Şepiklerinin yörenin olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.

Hatipoğlu,”  Yüzyıllar boyu giyim tarzımız budur. Bizlerde bu iç güvenlik paketine karşı tepkimizi göstermek amacıyla gurup toplantısında aldığımız karar ile aylık meclis toplantılarımızın ilk günlerine yöresel kıyafetlerimiz ile katılacağız. Bu bir tepkidir, eğer demokrasi varsa hiç kimsenin giyimine kuşamına, gelenek göreneklerine ve kültürüne karışılmaz, bu doğru değildir.

Bu kendisi ile çelişen bir durumdur, bir yandan demokrasilerden söz edenler bir yandan baskı politikaları ile iç güvenlik paketleri uyguluyor. Bizler bu paketin geri çekilmesi için demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağız. Bugünde meclis üyelerimiz ile birlikte kendi kıyafetlerimizi giymiş bulunuyoruz, hiç kimse bizim bu kültürümüzü, değerimizi elimizden alamaz. Bu yönlü tepkimizi gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrasında Eş Başkanlar ve meclis üyeleri belediye hizmet binası önünde yöresel kıyafetleri ile toplu fotoğraf çektirdi. Hakkarihabertv 

normal-003.jpg

Bu haber toplam 5052 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim