• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Belediye,özel idare,karayolları, şehir stadı

Murat Taş

Sevgili okurlarım başta gecen sene Uludere ilçemizde 34 yurttaşımızın ölümüne neden olan olayın birinci yılının acısını yüreğimizde hissettiğimizi belirtir ve bu acı olayda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızın huzur’u ilahide ruhları şad, mekânları cennet olsun diyorum.

İlimiz Hakkâri soğuk ve yağışlı bir kış geçirmekte.Yaklaşık1 metreden fazla yağan kar yağışı Gerek şehirde gerekse kırsal kesimde hayatı olumsuz şekilde etkilemesine neden oldu.

İlimiz çok zor bir coğrafyada bulunmaktadır ve kış aylarında hayat daha zor durumda geçmektedir. Şehir merkezi Belediye bağlı, Köy ve mezra yolları İl Özel idareye bağlı, Şehir ve ilçe yolları da karayollarına bağlı. Şehir merkezinde Hakkâri belediyesi bu yıl karla mücadele ekibinin gece gündüz demeden şehir merkezini kardan temizleyerek büyük bir çalışma örneğini tüm halkımıza gösterdiler.

Bu bağlamda Sayın Belediye Başkanı Fadıl BEDİRHANOĞLU ve ekibine bu hummalı çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunarım.

Ayrıca Hakkâri Valiliği ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin kırsal kesimde köy ve mezra yollarında kar kış demeden bütün köy yollarını ulaşıma açarak halkımıza gösterdikleri azimli, fedakâr çalışmalarından dolayı başta Sayın Süleyman KAYA’YA, karla mücadele ekibine ve tüm çalışanlara gösterdikleri fedakâr çalışmadan dolayı kendilerini yürekten kutlarım.

Karayolları Hakkâri şefliğinin, karayollarındaki tüm ekiplerinin çalışmalarında unutmamak lazım bu konuda kendilerine sonsuz teşekkürler. Yani ilimiz bu üç kurum sayesinde kış ayını şu ana kadar güzel bir şekilde geçirmekte,  inşallah bu çalışmalar daha da iyi olur ilimiz her konuda hak ettiği yere gelir.

Burada unutulan tek bir konu ve yer var; Hakkâri Şehir Stadı. Maalesef şehir stadımız şu’an yoğun kar yağışından dolayı kapalı durumda. Bu sorun her yıl kış aylarında yaşanmaktadır.

Maalesef şu ana kadar bu soruna herhangi bir çözüm bulunamadı. Geçen yıl valimiz Sayın Muammer beyin son derece güzel tutumu sayesinde insan gücü ile de olsa sahamız tüm müsabakalara hazır duruma getiriliyordu. Bu yıl  Hakkâri valiliği emriyle kurumlardan mevsimlik çalıştırılan işçiler kendi imkân ve güçleriyle çalışmaktalar. Ancak buda çözüm üretemedi.

Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Hakkâri Zapspor bu hafta sonu oynaması gereken müsabakası sahanın kardan dolayı kapalı olması nedeniyle müsabaka federasyon tarafından   2 Ocak çarşamba gününe ertelendi.

Futbol Federasyonu bu konuda takımların saha şartları uygun olmaması durumunda takımın kendi evindeki oynayacak müsabakaları başka ilde oynatma yetkisine sahip. Hakkâri Zapspor zaten maddi sıkıntılarla ve küme düşme Derdinde iken bunun üstüne bu konuda gelirse işlerinin baya zor olacağı gibi Hakkârili sporseverleri de adeta cezalandırma konumuna gelir. 

Şayet karla kaplı sahaya çare bulunmasa ileriki aylar ve haftalarda Hakkâri Zapspor baya sıkıntı çekeceği şimdiden işaretini vermektedir. Bunun yanında ilimizin yerel amatör ligi gençler ligi bayan takımı okul müsabakalarını da unutmamak gerekir. İlin tüm amatör müsabakaları, okul maçları, bayram törenleri ve diğer resmi kutlamalar burada yapılmakta. Bu durum tek olan sahanın yükünü yeterince arttırıyor ve sürekli yıpranmasına neden oluyor.

Hakkâri amatör ligi bu sene bu nedenlerden dolayı ligi birkaç haftada bitirerek dünyada eşi benzeri görülmemiş bir lig fikstürüyle karşı karşıya geldik. Amatör ligde sporcular iki günde bir maç yapmak zorunda kalıyor lig erken bitsin diye ve tüm illerde zevk içinde maçlar geçerken Hakkâri de lig tam bir çile. Halbuki geçen sene ki gibi ligimizi tüm yıla sığdırsaydık takımlarımızın birkaç tanesinin iddiası devam etseydi şuan bu durumu da yaşamazdık. Bu çileyi kulüplerimize ve gençlerimize çektirmek zorunda değiliz.  

Netice olarak Şehir Stadının her zaman her hafta açık olabilmesi için ve takımlarımızın mağdur olmaması için derhal bu konuya bir çare bulunmalı alınacak portatif  kar savurma makinesi yâda başka bir çözüm ile ilimizin sportif faaliyetlerine katkı sunacağı gibi bu kötü mevcut tablolunda ortadan kalkacak Hakkârili gençler kış aylarında da sportif faaliyetlerine devam etmesine katkı sağlar.

Umarız yetkili kişiler bu konu özerine gereken hassasiyeti gösterirler. Bu yıl ki üç kurumumuzun karla mücadeledeki hassasiyetlerini bu sorunumuz içinde göstermelerini rica ediyoruz. Netice de bu alanlar hepimizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kullanacağı alanlar. Bizlerde kış aylarında eşlerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle kendi saha ve seyircimiz önünde müsabakalara ve etkinliklere katılalım. Yeni yılın bütün İslam alemine ve ülkemize barış getirmesi dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.

 

Bu yazı toplam 5885 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim