• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Berçelan Yaylasında sağlık taraması

Berçelan Yaylasında sağlık taraması
Hakkari Medikal Center Özel Tıp Merkezi 3 bin 500 rakımdaki Berçelan yaylasında tarım ve hayvancılıkla uğraşan göçebe aileleri sağlık taramasından geçirdi.


 Bir süre önce çevre yolu üzerinde hizmete giren Hakkari Özel Medikal Center Tıp Merkezi, doktor ve sağlık personeli tam kadro olarak sabah saatlerinde 30 kilometre uzaklıkta bulunan Berçelan Yaylası’nda  tarım ve hayvancılıkla uğraşan göçebe aileleri sağlık taramasından geçirdi. 

Şırnak’ın Slopi ilçesinde gelerek yaylada göçebe hayatı yaşayan ve 10 çadırda bulunan yaklaşık 35 kişi doktorlar tarafından büyük bir titizlikle sağlık taramasından geçirilerek ilaç yazıldı. Doktorlar yapmış oldukları muayene sonucunda göçebe hayatı yaşayan ailelerin çocuklarında brucella, mide rahatsızlıkları ve tifo vakaları tespit ettikleri belirtildi. Doktorlar aileleri uyararak hijyenik kurallarda dikkat etmeleri konusunda ailelere uyarılarda bulundular.

fotogaleri.jpg

Özel Medikal Center Tıp Merkezi’nden iç hastalıkları uzmanı, dahiliye, genel cerrah, kadın doğum, çocuk hastalıkları uzmanı ile tıp merkezi çalışanları ise aileleri büyük bir titizlikle muayeneden geçirerek bazı hastalıklar hakkında kendilerini bilgilendirdikleri bildirildi. Yapılan sağlık taramasının ardında çocuklara balon hediye edildi.

  SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPAMADIĞIN ONLAR YAPTILAR

 Daha önce göçebe hayatı yaşayan aileleri yaylada ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen gazetecilere, kadın ve çocukların hasta olduğunu konuyu Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüne bildirip yaylaya sağlık ekibi gönderilmesi konusunda ilgili kurumu uyarmasına rağmen kurumun yaylaya sağlık ekibi göndermemesi ise hem gazetecilerin hem de göçebe hayatı yaşayan ailelerin tepkisine neden oldu. Bir süre  Kuzey Irak’ın Kerkük ilinde görev yaptıktan sonra Diyarbakır ilinde de görev yapan Dr. Semra Zeynel, Hakkari’de görev yapmanın sevinci ve mutluluğu içersinde olduğunu belirtti.

 

 Zeynal,”Daha önce basında çıkan bazı haberlerden dolayı Hakkari’ye gelmekten tedirgin oluyorduk. Şehrin cadde ve sokaklarında bayanların dolaşmadığını bize söylemişlerdi. Oysa gelip burayı gördük insanların cana yakın ve misafirperverliği ile karşılaştık. Basında çıkan haberlere özelikle meslektaşlarımızın aldırış etmemesini istiyoruz. Huzurun sağlandığı ilin en yüksek yaylasında sağlık taraması yapıyoruz. Bu yaylada bulunduğum içinde mutluyum. Buraya Şırnak’ın Slopi ilçesinde gelen göçebe aileleri sağlık taramasından geçirdik. Muayene sonucunda özelikle çocuklarda brucelle, tifo büyüklerde ise mide rahatsızlıkları tespit ettik. Bazı ailelere ilaç yazarak hijyenik konusunda da kendilerini bilgilendirdik. Bu sağlık taramalarımız bundan sonra da kademeli bir şekilde devam edecektir” dedi.

 

 İç Hastalıkları Uz. Dr. Kayhan Tangör ise, ailelerle sohbet ettikten sonra teknik muayenelerini yaptıklarını belirtti. Rahatsız olanlara ilaç yazdırdıklarını ifade eden Tangör, hastalıklar konusunda ise ailelere önerilerde bulunduklarını belirterek, sağlık taramasında kendilerine destek veren Hakkari Valiliğine ise teşekkür ettiklerini söyledi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 7973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim