• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Beşiktaşlı Feyyaz Uçarla söyleşi

Murat Taş

Milli Takım ve Beşiktaş’ın eski futbolcusu Türkiye gol kralı şuanda Van Büyükşehir Belediye spor teknik direktörü Feyyaz Uçar’la sohbet etme imkânımız oldu. Değerli Hocamız Feyyaz ile yaptığımız sohbetti sizlerle paylaşmak istedik.

Hoş geldiniz sizin gibi değerli hocalarımızın bölgemize gelmeniz bizleri yani tüm bölgeyi sevindirmiştir.

-Hoş bulduk

1-095.jpg

Neden Van Büyükşehir Belediye Spor?

-Yıllar önce Beşiktaş’la 15 günlük kamp için gelmiştik. Hava alanında bizleri sağlı sollu büyük araç konvoylarıyla karşıladılar. Bizlere büyük bir sevgi gösterisinde bulundular O sene Beşiktaş lig şampiyonu oldu.

O günden bu güne Van ve halkına büyük bir sevgi ve sempati duydum. Van hep aklımda ve kalbimdeydi. Van Büyük Şehir Belediye Spor kulüp başkanı Sayın Servet Yenigünlertanıştım, bana hedeflerinin ve projelerinin olduğunu Van sporu daha üstlere taşınması için bana teklifte bolundular bende hedefleri ve projeleri olan bunun yanında Van a olan sevgimde olunca burayı seçtim. Şunu da belirteyim benim için ülkenin her bölgesi, ili aynıdır, hepsinin benim için ayrı ayrı güzellikleri var.

2-129.jpg

Takımın durumu nasıl?

Sezon başında burada iyi şeyler yapılmak istenmiş, skorlar beklentileri karşılamamış, takım 2 hoca değiştirmiş ben 3. hocayım bu sezon takımda istikrar önceliklidir. Servet başkanın gelişi ve desteğiyle 4-5 transfer yaptık. Sözleşmesi yapılmış oyuncular vardı, onlarıda kabul ettim sonuçta onların ekmeği buradan çıkıyor. Takımı yenilemeye çalıştık elbette her hoca sezon başında kendi kurduğu takımla lige başlamak ister burada şikâyetçi değiliz elimizdeki futbolcularla başarıyı sağlayacağız. Takım her geçen gün ve haftalarda daha iye gidiyor önceliğimiz fiziksel gücü koruyup teknik taktiğigeliştirmeyi sağlıyoruz.

Hedefiniz nedir?

En kötü ihtimal playoff oynamak istiyoruz. İl geldiğimde puantaj olarak 12 sıradaydık, şu an 8 sıradayız belki gruptan 1 olarak çıkmayabiliriz, âmâ dediğim gibi 1.hedefimiz en az play-off oynamak.

Bölgemizde en büyük sıkıntı altyapı ve tesisleşme bu konuda düşünceleriniz?

Elbette altyapı tesis her spor dalı için önemli ve gereken bir şey tesisleşme için Devletin imkânlarının yanında gönüllü iş adamlarının desteği şart şayet destek sağlanırsa iyi şeyler yapılır.Zamanla buralarda belirli projeler yapılmış spor okulu, futbol köyü bunun gibi projelerin devam etmesi gerek doğuda yani bölgede yetenekli sporcular var genç milli takımı çalıştırırken doğudan yetenekli sporcular gelirdi fizik ve teknik bakımından çok yetenekli sporculara sahip yeter ki gereken destek sağlansın.

3-099.jpg

Van Spor yönetimi nasıl?

Ben Van Büyükşehir Belediyespor yönetiminden memnunum, çok iyi bir başkanımız var keza yönetimdeki tüm arkadaşlarımızda. Başkanımız ve yönetimi Van sporun başarısı için çalışıyorlar. Van depremin yaralarını sarmaya başlamış güçlü bir ekonomisi var komşu ülke İran’dan büyük bir turist potansiyeli ile geliyor bir ilin ekonomisi ne kadar güçlü olursa sportif faaliyetlerinde o kadar güçlü ve başarılı olur onun için yönetim canla başla Vansporun başarısı için çalışıyor.

4-098.jpg

Vanspor kendi seyircisi önünde pek başarılı olamıyor ama deplasmanlarda büyük başarı elde ediyor bunun nedeni sizce nedir?

Takımın başına gelirken en büyük sıkıntı buydu kendi seyircisi önünde küme düşmüş bir Vanspor dışarda lider Vanspor biz iki haftadır bu şansızlığı kırdık gecen hafta kendi evimizde ve seyircilerimizin karşısında sıralaması hiç mühüm olmayan yeşil Bursa takımını yendik. Başarılı olmak istiyorsak kendi evimizdeki maçları kazanmamız gerekir 2.yarıda 7 maçı kendi evimizde 6 maçı deplasmanda oynayacağız kendi seyircimizin önünde başarılı olursak play-off’a yükselebilir takıma destek olur seyirci gelir.

5-067.jpg

Van taraftarı nasıl?

Harika bir taraftarımız var,2 haftadır tribünlerimiz fullçekiyor. Yeşil Bursa maçından sonra harika bir kutlama yaptılar.Buradan herkese teşekkür ederim. Van halkı ve sporseverler takımlarına daha iyi destek olurlarsa Vanspor hakkettiği yere gelecektir.

6-057.jpg

Son olarak Hakkâri halkı ve futbolseverlere bir mesajınız var mı?

Hakkâri halkını ve sporseverleri canı gönüldenselamlıyorum. İnşallah takımımızın durumu iyiye gider, bir fırsatını bulursak Hakkâri’yi ziyaret edeceğim tekrar sizin aracılığınızla Hakkâri halkına selamlar.

Hakkâri Haber TV spor servisi, Hakkâri futbol il temsilcisi Adnan Aykut,Hakkari spor kulübü başkanı Necmi Güldal olarak Van Büyükşehir Belediyespor hocası sayın Feyyaz Uçar’a, Alparslan Hocamıza ve Vanspor yönetimine bizlere zaman ayırdığı için bizleri misafir edip kabul ettikleri için teşekkür ederiz.

8-035.jpg7-049.jpg8-035.jpgmanset-003.jpg

Bu yazı toplam 9821 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim