• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bharara’dan Erdoğan’a yanıtı

Bharara’dan Erdoğan’a yanıtı
Savcı Preet Bharara, Türkiye’de daha önce Gülen Cemaati tarafından ağırlandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gülen adını hiç duymamıştım, Google’dan baktım. Hayatımda Türkiye’ye ayak basmışlığım yok” sözleriyle yanıt verdi.

New York Başsavcısı Preet Bharara, Türkiye’de daha önce Fethullah Gülen Cemaati tarafından ağırlandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

New York’ta yayınlanan City&State adlı politika dergisinin 10. kuruluş yıldönümünde konuşan Bharara, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı gibi konulara değindikten sonra sözü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta New York’tan İstanbul’a dönerken uçakta gazetecilere kendisi hakkında söylediği, “Savcı Bharara da, hakim Richard Berman da Türkiye’de daha önce FETÖ tarafından ağırlanmış isimler” iddiasına getirdi.

“Gülen’in adına Google’dan baktım”

Erdoğan’ın bir süredir birçok sorunun kaynağının ABD’de yaşayan Fethullah Gülen olduğunu dile getirdiklerini, kendisinin de Gülenci olduğu iddialarını ortaya attıklarını söyleyen Bharara, şöyle konuştu:

“Benim Gülen takipçisi olduğum iddialarına kadar Gülen adını hiç duymamıştım, Google’dan baktım. Hatırlarsınız birkaç ay önce Türkiye’de darbe girişimi oldu.

“Geçen hafta, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim adımı vererek, beni Türkiye’de darbe girişiminde bulunanlarla yiyip içmekle suçladı.

“Bu girişim yüzlerce kişinin de ölümüne yol açtı. Türkiye’nin güzel bir ülke olduğunu duyarım ama hayatımda Türkiye’ye ayak basmışlığım bile yok.”

Bharara’nın sözcüsü James Margolin de Bharara’nın daha önce hiç Türkiye’ye gitmediğinisöylemişti.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilere Bharara ve hakim Richard Berman’ın Türkiye’de daha önce Fethullah Gülen Cemaati tarafından ağırlandığını ileri sürmüştü.

“Biden ile görüşmemizde yargı konusu açıldığında Rıza Sarraf konusunu da gündeme getirdim. ABD Adalet Bakanlığı’nın bu davayı havale ettiği mahkeme de ilginç. Savcı Bharara da hâkim Richard Berman da Türkiye’de daha önce FETÖ tarafından ağırlanmış isimler. Yani Adalet Bakanlığı Sarraf’ı tutup orada FETÖ’nün yedirip içirdiği isimlere teslim ediyor. Biden’a bunları anlattım. ‘Ben bu kadarını bilmiyordum’ dedi.”

Kaynak: İMC
Bu haber toplam 2830 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim