• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

BİR ADIMDA, SEN AT

BİR ADIMDA, SEN AT
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği kısaca, ülkemizdeki yaklaşık 100.000 kas hastasının daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak,

hastalarımıza ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak amacıyla 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in öncülüğünde kurulmuştur.

Dernek bu hastalara, ailelerine ve topluma konusunda bilği verip farkındalık yaratmaya çalışırken hastalarına da sosyal etkinlikler düzenleyerek arada, bir günde olsa onları hayatın ortasına sokuyor, yaşadıklarının farkına varmalarında öncülük ediyor.

"İnsanlar en çok engelliler hakkında karar veriyorlar. Çözüm üretmeden, sadece konuşuyorlar… Bunun yerine keşke çare üretmeye çalışılsa. Birer ipin ucundan tutulsa, Dünya da ne Hastalık ne de Açlık kalacak…

Onların yerine/adına düşündüklerini söylüyorlar. Engelliler / hastalar hakkında karar vermeye hakları olduğunu sanıyor ve yardımını reddedince de nankör diyorlar. Çünkü siz bir sakatsınız birilerinin gözlerinde.

 Düşünemez, fikir üretemezsiniz.

Nefsiniz olamaz, isteyemezsiniz.

Âşık olamaz, sevemezsiniz.

Nefes almanızda hatadır bazen…

Çünkü sizin sadece bacaklarınız yürümüyor, ya da başka bir hastalığınız var, Dünya’nın bile çare olmakta aciz kaldığı önünde eğildiği bir hastalığınız.

Bu bir Kashastalığı bir Friedreich ataksisi olabilir, (FA) sinir sisteminde ilerleyici hasara neden olarak yürüme bozukluğundan konuşma problemlerine kadar geniş bir semptom yelpazesine sahip otozomal resesif geçişli bir hastalıktır. Kalp hastalıklarına ve diyabete yol açabilir ancak düşünme yeteneğini etkilemez.

Friedreich ataksisi'ndeki ataksi omurilikteki sinir dokusunun dejenerasyonu nedeniyle gelişir. Omurilik incelir ve sinir hücreleri miyelin kılıflarını kaybetmeye başlarlar.Hastalık, ismini ilk kez 1860'larda bu durumu açıklaya Alman Doktor Nikolaus Friedreich'ten almıştır. Demem o ki, 155 yıllık bir hastalık ve bunun gibiler hala çaresiz denebiliyor. Çünkü Silahlanmadan, Savaşlardan sömürmelerden bu illetlerin peşine düşülmüyor…

Kashastalıkları Derneği ve Gelişim Üniversitesi ve Medipol Universitesi nden gönüllü öğrenciler böyle anlamlı (19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram) ında birçok hastayla bir araya getirerek sosyal bir etkinlik oluşturuldu.

Gelişim Üniversitesi'nden gönüllü öğrencilerinin organize ettiği derleme Tiyatro oyunu gösterimi de derneğimizin bahçesinde gerçekleşti. Genç öğrencilerimizle hastalarımız bir araya gelerek kaynaştılar ve bu hastalıklar hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldular.

Bu haber toplam 4949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim