• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

BİR FOTOĞRAFIN ANIMSATTIĞI…

H. Aziz Hatipoğlu

19 Mayıs 2019 Milli Mücadelenin başlangıç tarihinin 100. Yıl dönümü idi.

Türkiye bu milli günü Samsun’a Atatürk’ün ayak bastığı yerde büyük coşkuyla kutladı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Genel Başkanı Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bu kutlamalara katılıp birer fotoğrafla Türkiye kamuoyuna sundular.

Milli Mücadelenin fitilini ateşleyen, mücadelenin ete kemiğe bürünmesinde çok önemli görevler üstelenen Atatürk’ün Anadolu’ya, Samsun’a çıkması bu yüzden önemli ve Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarının döşenmesi ve bu yoldaki mücadelenin ilk ayak basamağıydı Samsun’a ayak basış.

Yedi düvele karşı verilen savaşta Anadolu’daki Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ı ve Çerkez’iyletopyekûn Vatanın kurtulması ve işgal kuvvetlerin defi için “Hasta Adam” denilen bu yerden bir Cihan devleti çıkmış ve geride yüzbinleri bulan şehit ve bir o kadar da gazi verilmişti.

Bin yıldır vatan olan bu toprakları düşmana ezdirmemek, özgürlüğümüze vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmak için kadını erkeği, genci ve yaşlısı eline geçirdiği her tür silahı  azmi ve iman gücüyle kendisinden kat be kat güçlü orduların üstesinden gelmiş ve onları kovarak denize dökmüştür bu aziz Millet.

Amaç vatan ve özgürlükse gerisi teferruattır düşünce ve azmiyle canlarını hiçe sayan bu toprakların aziz çocukları hiçbir kimliğe bakmadan savaşlara katılmış ve tarihin gördüğü ender muvaffakiyet ve galibiyetlerin mimarı olmuşlardır.

100. yılın kutlandığı bu günde gönül isterdi ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başta Cumhurbaşkanı ve diğer tüm parti başkanları bu özel günde hazır bulunsalardı.

Fotoğrafa bakıldığında mecliste bulunan partilerden İyi Parti ve HDP haricinde Mecliste bulunmayan parti liderlerinin de katıldığıydı.

İyi Parti Lideri Meral Akşener kendisine giden daveti kabul etmediği ve bunun iktidarın bir şovu olduğunu söylemiştir.

Kürt Partisi olarak ta bilinen HDP’nin davet edilip edilmediği, şayet davet edildiyse neden katılmadığı ve davet edilmediyse neden edilmediğinin kamuoyunca bilinilmesi konuşuluyor.

Gönül böylesi bir günde tüm siyasi partilerin düşmanlık ve kutuplaşmayı bir tarafa bırakıp 1919 ruhuyla yeniden dirilişin ve yeniden bu topraklardan kardeşlik duygularının pekiştirmesinin önünü açmasını görmesiydi.

Böyle bir fotoğrafı aradı gözlerimiz.

Ne yazık olmadı ve olamadı!

Bu yazı toplam 2650 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim