• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Bir Hilal Uğruna Projesi' Hakkari'de

Bir Hilal Uğruna Projesi' Hakkari'de
15 Temmuz Demokrasi Gazileri Federasyonu Yönetimi ikinci konferanslarını, Hakkari Fen Lisesi Konferans Salonu'nda verdiler.

Konferansa,  Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar,  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

Akbıyık,"FETÖ'cü hainlerin yıllarca milletin dini duygularını kullandıklarını belirten Akbıyık, "Allah'a çok şükür millet teslim olmadı. 251 şehit verdik, 3 bin civarı yaralımız, gazimiz var. Bu sadece Türkiye'ye karşı, Türk milletine karşı bir darbe girişimi değil, İslam dünyasına karşı bir darbedir. Dini, İslamı tahrif etmek istiyorlardı. O gece Sakarya Hendek'teydim.

Biz de vatandaşı nasıl koordine ederiz, nasıl mücadele ederiz, biraz daha ileri giderse ne olur? Sabaha kadar bunun koordinesini yaptık. Sakarya'da ufak bir girişim yaptılar ama çok şükür başarılı olamadılar. O gece Allah milletin bütün korkularını aldı. Hendek'te de 5 bin kişi toplanmıştı, kimsede zerre kadar bir korku yoktu. İstanbul'da da Ankara'da da..." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ’Bir Hilal Uğruna’ projesi kapsamında 15 Temmuz gazileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde il il gezip hain darbe girişimi gecesi yaşananlar anlattılar.

vali-akyibik.JPG

Darbe girişiminde gazi olanlar o anları tek tek anlatarak bazen de duygulu anlar yaşadılar. Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu proje koordinatörü, 15 Temmuz Demokrasi Gazileri Federasyon Başkanı Levent Yücel ve federasyonun yönetiminde yer alan Üzeyir Civan ve Sabahattin Çelik, ve gaziler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu turuna çıkarak, 15 Temmuz’u, gazilik ve şehadet makamını anlatmaya ve o hain gecede yaşanılanları aktarmaya Mardin’den start verdiler. Mardin ve Hakkari ile başlayan projenin, Şırnak ve Şanlıurfa ile devam edeceği bildirildi.

06-003.JPG

Federasyon Başkanı Levent Yücel,  Bir Hilal Uğruna Projesi kapsamında:" Hain darbe gecesi şehit düşen şehitlerimizin şahidi gazilerimiz ile birlikte sahada o hain geceyi anlatmaya başladık, darbeler tarihini sahada yok ettiğimiz gibi zihinlerden de yok etmek ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek için uzuvlarından vazgeçen gazilerimizle vatan sevgisini anlatmaya başladık.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine daha çok gazimiz gelsin istiyoruz.15 Temmuz’u hem yerinde hem sahada anlatmaya devam edeceğiz, ilgisi ve desteğinden dolayı Hakkari Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a ve il müdürlerimize teşekkür ederim.

Buradaki 15 temmuz gazilerimiz ile birlikte bölgeyi görmeye geldik, gazilerimiz ve ben dahil hainler tarafından o gece vurulduk, bizim gibi dostumuz, arkadaşımız, kardeşlerimizi, kahramanları şehit ettiler, biz 15 Temmuz’da çıktık ve hainlerle mücadele ettik, çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakalım diye, o hain gecede canı pahasına meydanlarda hem şanlı bir zafer hem de ülkemizin geleceği kazanılmıştır” dedi. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim