• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

BİR OTOGAR HİKÂYESİ!

H. Aziz Hatipoğlu

Yıllarca Türkiye’de tek otogarı olmayan il olarak Hakkâri’den bahsediyorduk. Otogarının olmadığını, yolcuların çarşı merkezinde alınıp indirildiğini, zaten dar ve küçük olan caddelerinin bu kalabalığı kaldıramadığını ve bir Otogarın şart olduğunu söylüyorduk.

Hakkâri Belediye Meclisi bir karar alarak buna son vermek istemiş ve Hakkâri girişinde Fakiran Mahallesinde bir Otogarın yapım işini ihaleye çıkartmıştı.

Hakkâri şartlarına özgü ve Hakkâri’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak proje böylece hayata geçirilecek ve vatandaşlar rahat edecekti.

Yapımı üç yıla yakın bir zaman alan Hakkâri Otogarı nihayet bitmiş ve otobüs ve yolcularını beklemeye başlamıştı.

İlk etapta üç-dört firma burada yer tutmuş ve ilk aylarda buradan yolcular şehrin tek giriş ve çıkış yolundan yolculuk etmeye başlamışlardı.

Merkezde bulunan yolcu firması yazıhanelerinden alınan yolcular servislerle buraya getirtilir ve buradan yolcu edilirlerdi. Keza dışarıdan gelen yolcular da buraya yani Otogara bırakılır ve yine servis araçlarıyla şehir merkezine bırakılırdı.

Bu fazla sürmedi. Ve her ne olduysa oldu ve otogar pas edilerek yine yolcu firmaları eski tas eski hamam misali çarşı merkezindeki yazıhanelerinden yine yolcu almaya ve yine çarşı merkezinde yolcu indirmeye başladılar.

Bir yıla yakın boş ve atıl durumda kalan Hakkâri Otogarı, Belediyeye Kayyum Başkan atandıktan sonra Belediyenin çeşitli birimleri olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Belediyenin hal binası ve Garajı yıkılıp buranın Kent Park haline dönüşmesine karar verildikten sonra Hakkâri Otogarı Belediye Garajı, Veteriner ve Belediyenin çeşitli birimleri olarak kullanılmaya başlandı.

Otogar bize çok mu lüks geldi?

Otogar kiraları çok mu yüksekti?

Otogardan yolcu alınıp ve indirilmeleri çok mu zor oldu?

Otogara yolcu götürmek ve otogardan şehir merkezine yolcu getirtmek çok mu külfetli idi?

Ki yolcu firmaları burayı bırakıp tekrar yeni baştan en baştaki hallerine çarşı merkezindeki yazıhanelerinden yolcu alıp indirmeye başladılar. 

Başladığımız işi bitiremiyor ve bir türlü dar kabuğumuzu kıramıyoruz.

Hakkâri 40 öncesi nasılsa kırk yıl sonrası da aynı uygulamayı uygulamakta, şehir merkezinden yolcu alınıp yolcu indirmelerinde bir beis görülmemektedir.

Şehrin nüfusu artmış!, halk rahatsız olmuş!, trafik tıkanmış!, şehrin görüntüsü bozulmuş! Kimsenin umurunda değil!

Bir otogarın kısa ve trajik hikâyesini sundum.

Bu şehirde yaşayanlara yazık!

Yok mu bunun bir çözümü sayın yetkililer!

Bekliyoruz…

 

 

                          

Bu yazı toplam 3173 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim