• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Birinci devrenin ardından

Murat Taş

Değerli okurlarım bu hafta oynanan son müsabakalarla 2012–2013 sezonu amatör ligimizin ilk yarısını tamamlamış bulunmaktayız. İlimiz Amatör liginin 1. devresini Hakkâri Belediye Sporun liderliğiyle geride bıraktık. Amatör Ligimizin ilk yarısında güzel ve çekişmeli maçlara tanık olduk.

 

 Hakkâri Belediye sporun tüm imkânsızlıklara rağmen ilk yarıyı lider olarak tamamlamasında en büyük emek takımın başında bulunan Mikail hocanındır. Ayrıca Belediye spor şu ana kadar birkaç malzeme dışında her hangi maddi destek alamayan ve büyük fedakârlıklar gösteren futbolcuların emeğini de unutmamak gerekir.

 

Bir takım her hangi bir destek almadan ve idman yapacak imkânı dahi olmadan takımın ligin birinci devresini lider olarak tamamlaması büyük bir başarı kendilerini yürekten kutlarım her ne kadarda gerçek oyunlarını bazen sahaya yansıtmasalar bile onların bu istekli ve azimli mücadelelerini takdir etmek lazım. Fakat şu da bir gerçek ki Belediye spor ligin sonunda şampiyon olmak istiyorsa mutlaka 2.devre müsabakaları için ciddi  anlamda idman yapmalı.

Yüksekova Belediye spor ise emin adımlarla yollarına devam etmektedir. Yüksekova Belediye yönetiminin takımlarına verdiği destek ayrıca unutmamak gerekir.

 

Yüksekova Belediye spor hocasıyla en son güreşmemizde takım oyuncularına her ay düzenli biçimde ücretlerinin verildiğini Yüksekova Belediyesi tarafından kendilerine tesis imkânı sunduklarını yemek, ulaşım ve tüm desteğin verildiğini belirten takım antrenörü ilk hedeflerinin Hakkâri Amatör liginde şampiyon olup gelecek sezonda Bölgesel Amatör Liginde mücadele etmek.

 

Şimdi iki belediye takımımızı karşılaştırdığımızda aralarında dağlar kadar farkı olduğunu belirtmek isterim. Eğer ki Yüksekova Belediye spora verilen desteğin çeyreğini Hakkâri belediye spor takımına verseydi Hakkâri Belediye spor şu an daha farklı yerlerde olurdu diye düşünüyorum. Umarım Hakkâri Belediye spora gereken destek verilir. Yüksekova Cilo sporu da unutmamak gerekir başlarında tecrübeli hocalarıyla hala şampiyonlukta iddialarının devam ettiğini belirtmekte yarar vardır.

 

Amatör Ligimiz en duygusal ve üzücü olayı ise devrenin son haftasında Hakkâri spor takımının Yüksekova Cilo spor deplasmanına imkânsızlıklar yüzünden gidememesidir. Ligimizin en renkli ve izleyenlere keyif veren genç ve gelecek yıllarda şampiyonluğun en ciddi aday takımı olmayı herkese gösteren ve kısa sürede ilimizde her futbolcunun oynamak istediği büyük bir takım kimliği kazanan bu takımımıza umarım sahip çıkacak ve onlara gereken desteği sağlayacak birileri çıkar. Gerçi Hocaları ve yönetimi şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına başladılar bile umarım gelecek sezon daha iyi daha derli toplu ve şampiyonluğa oynayacak bir takım olurlar. Sonuçta lige giren takımlarımızı korumalı ve bunlara yeni takımlar ekleyerek ligimizin kalitesini arttırmalıyız.

 

Değinmemiz gereken bir diğer konuda hakemlerimiz. Şuana kadar hakem camiasıyla ilgili hiç konuşmak istemiyordum çünkü onların bulunduğu şartlar ve imkânları bizim amatör ligimizden farklı bir yanı yok. Hakem camiamızda dinlenecek, eğitimlerini yapacak her hangi bir yerleri ve idmanlarını gerçekleştirecek tesisleri olmadığından fazla hakemler hakkında konuşmak istemezdik. Ama gel gör ki bir kaç tane hakem arkadaşlarımız var ki inanın takımlarımızın hala ses çıkarmaması amatör ligimizin  centilmen ve hoşgörülü olmasının eseridir.

 

 Bu şekilde hakem hataları olursa ileriki haftalarda ligimiz sıkıntılar yaşayabilir. İnanıyorum ve istiyorum ki bu konu üzerinde il hakem kurulumuz gereken hassasiyeti gösterir. Hala kırmızı kartlı futbolcuyu yedek kulübesinde bekleten hakemlerimizle karşılaşıyoruz. Cihan Ölmez hocamızdan başka zor müsabakalarda ligde düdük çalacak müsabakanın üzerinden hakkıyla çıkacak başka bir hakem maalesef yok. Kendisini çok iyi yetiştirdiği ve güzel maçlar çıkardığı için onu ayrıca kutluyorum. İnşallah kısa sürede güzel basamaklar atlayarak üst klasman liglerde düdük çalma başarısı gösterir.

 

 Bazı müsabakalarda orta hakemler çaldığı düdüklerle futbolcuların istem dışı davranışlarına adeta davetiye çıkarmaktadır. Bu şekilde devam ederse şampiyonluk mücadelesi veren takımlarımızın emeklerine de yazık ederler ve umarım 2. Devrede telafisi olmayan müsabakalarda hoş olmayan olaylara neden olmazlar.

 

 Buradan şunu belirtmek istiyorum ki hiçbir hakemimizin art niyetli olmadığına inancımız sonsuzdur, onlarında bir insan olduğunu ve hata yapabileceklerini biliyoruz hatta futbolun bir güzelliği de hakem hatalarıdır. Ancak değerli hakemlerimizin de kendilerini yenilemeleri gerekir.

 

 Ama maalesef son iki yıldır hakem arkadaşlarımızın performanslarında ciddi bir performans düşüklüğü var. Gerçi geçen sene hakkını yememek gerekir Hakem hocası Remzi SÖNMEZ geçen yıl futbol takımı gibi hakemleri sahada idmanlarla ve sürekli çeşitli eğitim kurumlarında seminerlerle lige adapte edip iyi hazırladı, Hemen hemen her maçı tribünde izleyip birebir hakemlerini kendisi gözlemledi ve hakemlerimiz geçen sene iyi bir yıl geçirdi. Ancak bu yıl bunu görememekteyiz. İnşallah hakem camiamız 2. Devre müsabakalarında en güzel performansı sergilerler. 

Her şeye rağmen Amatör ligimizin 2. devresinin çekişmeli, seyir zevki yüksek ve Fair-play ruhunda müsabakalarla sürer. İkinci devremizin hak edenin şampiyon olacağı kaybedenin kazananı tebrik edeceği dostane bir şekilde bitmesi dileğiyle.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4349 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim