• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Birlik beraberliği güçlendirme günüdür

Birlik beraberliği güçlendirme günüdür
HDP'nin Hakkari Milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Şemdinli’de HDP büro açılışını gerçekleştirdi. Barzani ve Talabani’ye seslenen Irmak, Bugün birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme günüdür dedi.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için HDP tarafından Hakkari'de aday gösterilen Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan seçim bürosu açılışı için Şemdinli ilçesine geldi. Adaylar, İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bermêş Çeşmesi'nde partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

Adaylar ilk olarak seçim bürosunun açılışını yaptı. Ardından da HDP Hakkari Milletvekili adayları seçim bürosu önünde toplanan halka tanıtıldı. Yapılan tanıtımın ardından Milletvekili adayları kısa bir konuşma yaptı.

İlk olarak kısa bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, “Aramıza ajanlar soktular. Bugün Erdoğan’ın dilinden düşmeyen ve İstanbul’da Molotoflarla yakılan bir Serap kardeşimiz var. Her gün Erdoğan kürsüde Kürt özgürlük hareketi o kardeşimizi yaktı. Ama Tayyip Erdoğan’ın kendi içişleri bakanı çıkıp dedi ki; bizim MİT’in içerisine yerleştirdiğimiz elamanlar yaktı” dedi.

Zeydan, “Bugün 1500 odalı bir sarayda oturan bir Erdoğan var. Bugün Roboskililer, Uğur Kaymazlar ve Cezmi Budak’ları katleden bir Erdoğan var. Şeklinde konuştu.

Kürt özgürlük mücadeledesinin önemine değinen Nihat Akoğan, “Sayın Öcalan dört parça Kürdistan, bütün Kürtler el ele vermezse düşman zulmünün altında kalacağız. Bizler bugün özgürüz. Çünkü dört parça Kürdistan halkı siyasetini bir yaptı.

Doğu bölgesine hiçbir yatırım yapmayan AKP hükümeti Batı ile Doğu arasında büyük bir ayrımcılık yaptığını kaydeden Akdoğan, ‘Erdoğan Batı’da yol,  Doğu’ da Kalekol yaptırıyor. Bunu göz önünde bulundurun. Kürt halkımız bunu kabul etmeyecektir” dedi.

Şemdinli İlçesi tarihi bir yere sahip olduğunu söyleyen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, “Şemdinli halkı her zaman Kürt hareketi ve Kürt mücadelesinde yerini almıştır. Kan emici ve gözleri kanlı olanlar Kürdistan'ı kan gölüne çevirmek isteyen güçlere karşı Şemdinli halkı her zaman karşı çıkarak kendini feda ederek mücadele vermiştir.”dedi

Irmak, “Hakkari halkı her zaman olduğu gibi gereken cevabını bir kez daha sandıkta verecektir. Bizi paramparça eden, kardeşi kardeşe vurdurtan, bizi birbirimize karşı kırdırtanlara karşı Kobani'de verilen mücadele ile bizi birleştirip bugün hep birlikte savaşan Kürt güçleri Kürdistan için birlikte Kürdistan düşmanlarına karşı mücadele veriyorlar. Bugün sürekli gündeme gelen Kürt ulusal kongresini gerçekleşmesi noktasında bu kongre Kürtlerin birlik ve beraberliğini güçlendirecektir dedi.

Barzani ve Talabani’ye seslenen Irmak şöyle konuştu:

Bugün birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme günüdür. Bugün burada Demokratik İslam Kongresi altında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü için mevlit vereceğiz. Gelip görmelerini istiyoruz ki, gerçek İslam nedir ve nerdedir? Dini kendilerine siyasi malzeme olarak kullananlar gelsinler görsünler İslamı en güzel şekilde kim sahiplenmiş ve kim tarafından en güzel şekilde anlatılıyor. Artık siyaseti din ile birlikte kullanıp bizi kandıranlara gereken cevabı vermenin zamanı gelmiştir” dedi.

Bu haber toplam 4483 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim