• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Murat Taş

Hakkari futbol faaliyetleri bakımından ülke genelinde son sıralardan gelen bir ilimiz bunun nedenlerinden bazıları ise tesis yokluğu ,alt yapı ,futbol ve futbolcu eğitiminin yetersiz oluşu ve en önemlisi  ise birlikteliğimizin olmayışı. İlimizde şu an faal olan kulüp sayısı 11, bu kulüplerimizden bir tanesi bölgesel amatörde kalanlar ise yerel amatör liginde mücadele etmektedir.

Bunlardan bazıları kurum takımları bazıları ise tüzel hemen hemen tüm kulüplerimizin maddi sıkıntıları aynı, çoğu takımlarımızın malzemesi bile yarım yamalak böyle bir tablo karşısında her hangi bir kulüp  başarılı olamaz ve kimsede onlardan başarı bekleyemez. O zaman  ilimizde futbolun daha iyi yerlere gelebilmesi için gelecekteki gençlerimiz için yeniden 2000 yılların ruhunu yakalamak için tüm kulüplerimiz birlikte hareket etmesi gerek, yapılacak olan bu birlikteliğe başta ASKF, Futbol il temsilcisi,kulüp yönetimleri, teknik hocalar katkı sağlamalı iletişim ağı genişletilmeli, yöneticiler birbirlerini çekiştirmeyi bir yana bırakmalı her konuda birlikte hareket etmeli, kısacası kulüpler birliği sağlanmalı.

Spor kulüplerimizin tüm sıkıntılarıyla birebir ilgilenmeli, kalıcı ve yapıcı faaliyetlere girişmeli artık Hakkari spor kulüpleri dilencilik rolünden çıkartılmalı en azından kendi kendini finanse etme yollarına başvurmalı. Mesela kulüplerimiz için küçük çapta bile olsa gençlere yönelik sosyal faaliyet alanları oluşturmalı ve de  gençlerimizi spor a teşvik etme yönünde faaliyetler sağlanmalı  burada sağlanacak küçük gelirlerle kulüplerimizin maddi konuda destekte bulunulabilir.

Sağlanacak bu birliktelikle tesis konusunda projeler üretilmeli ve tüm yetkili mercilerle görüşülmeli, gerekirse tüm kulüplerimizle Ankara'yı bile  mesken tutulmalı alt yapı konusunda tüm kulüplerimizin önem göstermeleri için kulüpler birliği radikal kararlar almalı unutmamak gerekir ki başarı ancak tesis ve alt yapıdan gelir. İlimizdeki futbol antrenörleri birlikte hareket etmeli futbolcu gelişim ve eğitimleri konusunda birlikte hareket etmeli askf ve futbol il temsilcileri yapılacak bu birlikteliğe öncülük etmeli gereken desteği vermeli, kulüplerimizle birlikte hareket etmeleri gerek bu yukarda saydığım nedenleri sağlayabilirsek inanın ki başarıya ulaşabiliriz.

İlimiz futbol faaliyetleri  konusunda zayıf olabilir ama ilimizde yetenekli futbolcu sayısı çok yeter ki onlara gereken imkan ve olanakları sağlıya bilelim, onlara gereken desteği verdiğimiz zaman ilimiz futbol konusunda hakettiği yere gelir yeter ki biz bir olalım birlikten kuvvet doğar hepimiz elimizi taşın altına atmamamız gerek içimizdeki tüm egolarımızı bir yana atıp Hakkari futbolu için bir şeyler yapmamız gerek ve de zamanı geldi hadi geleceğimiz için gençlerimiz için Hakkari futbol ve futbolcusu için birlik ve beraberliğe evet diyelim.

Bu yazı toplam 5674 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim