• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

BİZ ARTIK VATAN SAĞ OLSUN DEMEYECEĞİZ

BİZ ARTIK VATAN SAĞ OLSUN DEMEYECEĞİZ
Elazığ`ın Karakoçan ilçesinde dün gece şehit olan Hakkarili Süleyman Akan, gözyaşları içinde memleketinde toprağa verildi.

- HAKKARİ`DE ŞEHİDE GÖZYAŞI
- ELAZIĞ`DA ŞEHİT OLAN SÜLEYMAN AKAN, KOMŞU KÖYDE DEFNEDİLDİ
- ŞEHİT CENAZESİ ASKERİ HELİKOPTERDEN İNİNCE YAKINLARI KENDİLERİNİ TUTAMADI
- ŞEHİDİN ARKADAŞI, AİLEYE TAZİYEDE BULUNAN TÜMGENERAL KAYA`DAN KANIN DURMASINI İSTEDİ
- MUHTARIN, KÖYLÜLERİN UYARILARINA RAĞMEN BAĞIRAN GENÇ:
- "YETER ARTIK DURDURUN BU KANI; BİZ ARTIK VATAN SAĞ OLSUN DEMEYECEĞİZ"
- GENELKURMAY BAŞKANLIĞI TAZİYEYE SİYAH ÇELENK GÖNDERDİ
- ŞEHİDİN AMCASI OLAN KÖY MUHTARI MUSA AKAN:
- "KORUCULARLA BİRLİKTE YEĞENİM 42. ŞEHİDİMİZ OLDU"

HAKKARİ (İHA) - Şehit haberi ile yasa boğulan Yüksekova`nın Doğanlı köyünde toplanan şehit yakınları ve çevre köylüler, saatlerce cenazenin gelmesini bekledi. Bu sırada köye ilk olarak gelen Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, şehidin yakınlarına ve köylülere başsağlığı diledi, taziyede bulundu. Bu sırada ismi öğrenilemeyen ve şehidin arkadaşı olduğu belirtilen bir genç, ortaya çıkarak artık akan kanın durmasını istedi.

Muhtarın, köylülerin müdahalesine rağmen bağıran Tümgeneral Kaya`nın sabırla dinlediği genç, şehitleri ile gurur duyduklarını söyleyerek, "Bunu artık herkes duysun, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bütün medya duysun. Biz artık, `Vatan sağ olsun` demeyeceğiz. Bu kardeş kanını durdurun, yeter artık, yeter" dedi.

Bir süre sonra Doğanlı köyüne Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, bazı komutanlar, kamu amirleri ve korucular da geldi. Cenazenin askeri helikopterle köye getirilmesi üzerine yaşanan üzüntü arttı, şehit yakınları kendilerini tutamayarak gözyaşlarına boğuldu. Köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından, cenaze defnedilmek üzere yakında bulunan Kamışlı köyüne götürüldü.

 

 


Şehit cenazesi için Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından Doğanlı köyüne siyah çelenk gönderildi.

 


Bu arada, şehidin amcası olan köy muhtarı Musa Akan, yaşadıkları üzüntüyü anlatarak akan kardeş kanının artık durmasını istedi. Çukurca`dan göç ederek Doğanlı kampına yerleştikleri için cenazelerini gömecek bir mezarlıkları bile olmadığını anlatan Akan, korucularla birlikte yeğeninin 42. şehitleri olduğunu anlattı. Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu`na seslenen Akan, bu sorunun bitmesi için çaba göstermelerini istedi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 8343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim