• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Bize ışık verenler

Hakan Taş

 Tedaş, elektrik hizmeti veren birim olarak tanınır. Bölgemizde özelleştirilen ve adı değişen bu kurumu son haliyle tanımak için kapılarını aralıyoruz.

tedas.jpg

İ.Halil Ağacanoğlu VEDAŞ İl Müdürü

İsmail ÖZDEMİR VEPSAŞ İl Müdürü

Agit BOZKURT Yatırım Şube Müdürü

İsmet ÇİFTÇİ Destek Hizmetler Müdürü

Engin UYAR Müşteri Hizmetleri Müdürü

İ. Halil AKBAŞ İşletme Müdürü

Hepsi genç, hepsi deneyimli, hepsi sevilen, hepsi heyecanlı. Bu Müdürlüklere bağlı 300'den fazla çalışan daha var. Türkerler Şirketi, Hakkari-Van-Muş ve Bitlis'i özelleştirdi ve bünyesine kattı. Yani bu kurumlar resmen resetlendi. 26 Temmuz 2013 te yeni adı ve yeni anlayışla işbaşı yapıldı. Memur statüsünde olan 64 kişi havuzda başka kurumlara geçiş bekliyor.

İlimizde mevcut abone sayısı 52 bindir. Kaçak elektrik kullanım oranı şok edici yüzde 80'lerde...

tedas-1.20130922222318.jpgVedaş İl Müdürü Halil Ağacanoğlu, kaçak elektrik ile ilgili ilginç yöntemini anlatıyor; "Kaçak elektrik olayı kanayan yaramız. Yargıya intikal edilmiş binlerce dosyamız var. Biz yeni kurum ve yeni anlayışımızla bu haksız enerji kullanımıyla farklı baş edeceğiz. Halk ile ilişkilerde uzman elemanlarımızla, sevgi ile, iletişim ile onlarla teke tek görüş alışverişinde bulunarak azaltmaya ve yok etmeye çalışacağız. Yani artık vatandaş bizden korkmayacak. Eyvah elektrikçiler geldi diye paniklemeyecek. Yani şirket olduğumuz için daha rahat hareket ederek vatandaşı bilinçli ve doğru enerji alımını sağlayacağız"..

Bağışlı trafo merkezinde sürekli arıza meydana gelmekte ve kesintiler yaşamaktayız. Bunu soruyorum genç müdüre; “Evet ana trafomuz orada bulunuyor. Teyaş’tan istekte bulunduk. Yüksekova ilçesinde kuracağımız yeni bir tesis ile bu sorunu kökten hal etmiş olacağız. 36 projemiz var. Bu projelerle halkımızın hak ettiği hizmeti daha sağlıklı sunmayı hedefliyoruz. İl ve ilçelerimizdeki şehir şebekelerimiz yenileniyor, kesintileri yok edecek her türlü yeniliğe kavuşacağız.”

Ani kesintiler, sürekli meşgul olan hatlar, yanıt vermeyen telefonlar… Neden vatandaş size kolay ulaşamıyor diye soruyorum? “Görevi devir aldığımızdan beri vatandaşımız gerek ziyaretleri ve gerekse telefonlarla bize ulaşabiliyor.

186 Alo Vedaş- 21120207 Arıza-2116672 Santral… Ve de cep telefonumdan vatandaşlarımız bize sınırsız ulaşabilirler. İletişim ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için Van’da bir çağrı merkezi kurulacak. Herşey çok daha hızlı ve kesintisiz olacaktır.”

Elektrik borcunu ödeyemeyen binlerce abone var. Bunlara yönelik de bir af çıkartmışlar. 30 Eylül’e kadar başvuran vatandaşlarımız hem aftan yararlanabiliyor.

Hemde taksitle borçlarını tahsis etme şansını elde edebiliyorlar. Genç İl Müdürü Ağacanoğlu ile söyleşi yaparken kendisine bağlı diğer birim amirleri de makamında hazır bulundular. Böylesine hassas ve zor bir görevde tercübeli ve iddalı olan bu ekip ve değişen yüzüyle Vedaş’tan çok kaliteli ve güzel bir hizmet bekliyoruz.

Artık vatandaşın, “eyvah elektrikçiler geliyor” diyerek korktuğu, balta, bıçak ve tüfekle kovaladığı kişiler değil, kapılarını severek açtıkları, sofralarına buyur ettikleri ve kaybolan enerjiyi bulma konusunda destek vereceği bir anlayış ile yüzleşeceğiz.

Hizmet verebilmek için, vatandaşın ayağına rahat gidebilmek için huzur ve güven ortamının şart olduğuna dikkat çeken Halil Ağacanoğlu; “Barış sürecini benimsiyoruz. Bu gerginlikler biterse biz daha fazla hizmet ederiz. Çoğu kez olumsuz şartlardan dolayı gitmemiz gereken noktaya gidemiyoruz. Maddi ve manevi zarar görmekteyiz. En ücra köşedeki vatandaşımız bile 24 saat ışıksız ve karanlıkta kalabiliyorsa bizim vicdanımız buna müsaade etmez. Mesaimizde sınır yoktur. Biz 340 kişi gece gündüz bıkmadan çalışmaya ve hizmet sunmaya hazırız” dedi. Bize ışık verenleri yürek ışığımızla selamlıyoruz. Yeni oluşumunuz hayırlı olsun…

 

    

 

 

 

Bu yazı toplam 3081 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim