• BIST 9731.08
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Bizim Kızlarımız

Murat Taş

Kadınlar 2.liginde mücadele eden Hakkâri gücü bayan futbol takımı fırtına gibi lige başladı. İlk maçını Ardahan Karagöl Gençlik Spor’u deplasman da 13-0 gibi farklı bir skorla yenen Hakkâri Gücü bayan futbol takımımız 2.maçında kendi evinde ağırladığı Ağrı Taşlıçay Kamu Gençlik Sporu 15-0 gibi farklı bir skorla yenerek liderliğini devam ettirdi. 

İlimizde 2 sezondur kadınlar liginde mücadele eden bayan futbol takımımız ilimizi en güzel şekilde temsil ettiği gibi oynadıkları futbolla adeta bizleri büyülemektedir. Yaklaşık beş aydır kar, kış, yağmur, çamur demeden azimle sürdürdükleri çalışmalarının bedelini en güzel şekilde almaktadır. Onların bu üstün başarıları hepimizi sevindirirken ilimizin tanıtımında da büyük rol oynamaktadır. Gerek görsel gerekse yazılı basında  bayan futbol takımımıza geniş yer verilmekte olup onların bu ütsün mücadeleleri bölge illerimize örnek olduğu gibi bölge illerinde bayanların bu lige önem vermesini ve futbola olan ilginin artmasını sağlamaktadır.Gecen sezon kadınlar liginde mücadele eden bayan takımımızın 2 sporcusu milli takıma seçilmiş,bu durum ilimiz için büyük bir onur kaynağı olmuştur.

Bu olay Türkiye Futbol Federasyonunun resmi dergisinde geniş bir şekilde ele alınmış futbol takımımız ve futbolcularımızdan büyük övgülerle başarıları dile getirilmiştir. Bu durum Hakkari genelinde bayanların futbola  olan ilgisinde artırmıştır. Takımımızın ikinci maçlarını seyrettiğimde büyük bir keyif aldım. Kızlarımız gerek oynadıkları futbolla, gerek oyun kurallarına olan uygunluk, gerekse centilmenlik ve fair-play adına her şeyi en güzel şekilde sahaya yansıttılar.Bu keyif veren heyecan dolu mücadeleleri takdire şayandır.

Bayan futbol takımının teknik sorumlusu Tahir hocanın burada büyük emeği bulunmaktadır. Gerek disiplini ve de dürüstlüğü gerekse mütevazı duruşu takımın başarısında büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca bayan hocamızın başarısı da göz ardı edilemez bir gerçek. Hakkâri Gücü genç yönetiminin takıma verdikleri maddi ve manevi destekleri de unutmamak gerek. Hele futbolcuların oynadıkları oyun ve birbirlerine olan güven ve dayanışmaları ayrı bir güzellik. Bayan futbol takımı içerisinde bazı futbolcular var ki sanki yıllardır profesyonel bir futbolcu gibi sahalarda mücadele ediyorlar.

 Hele ki Messi ye diyecek söz bulamıyorum. ALLAH nazardan saklasın oynadığı futbol, attığı gollerle Hakkâri’lerin günlünde taht kurmuştur. Bayan takımımızın kaptanı Cemil’e adeta rakip takımların korkulu rüyası olmuş. Takıma büyük bir güç katmaktadır. Bayan Kalecimiz Emel gerçekten futbolu tam ezberlemiş kalesinde gösterdiği üstün başarı ile hala kalesinde gol görmemesi bir başarı örneğidir.

Özlem, Canan, Züleyha, Kader ve bütün takım futbolcuları adeta 1. lige çıkmak için büyük bir gayret ve azimle mücadele içerisindedirler. Onların bu üstün gayret ve başarıları 1. Lige çıkmayı çoktan hak ettiklerini herkese kanıtlamaktadırlar. Umarım ki onların bu üstün gayretleri sezon sonuna kadar devam eder 1.lige çıkarlar. Böylece hepimizi mutlu ederler. Oynadıkları güzel futbolun emeğini alırlar ve mutlu sona ererler. Hakkâri deki tüm sporseverler bayan futbol takımımıza güveniyor ve de inanıyor.

 Burada bizlere de büyük bir görev düşmektedir. Onların bu azim ve inançlı mücadelelerine  ve çalışmalarına destek olmalıyız sonuçta her ne kadar ilimizin bayan futbol takımı olsa ilk kez 1. Lige çıkma sevincini ve gururunu bizlere yaşatacaklar. Bizler bayan futbol takımımıza ve yönetimlerine destek verdiğimiz müddetçe kızlarımızın oynayacakları futbolla daha çok başarı getireceğine tüm yüreğimle inanıyorum. İnşallah bayan futbol takımımızın gösterdiği bu başarıyı, amatör ligde mücadele eden erkek futbol takımlarımız ve BAL liginde mücadele eden Zap Spor da  gösterir.  Böylece ilimiz futbol bakımından hak ettiği yerlere gelir. Bu duygularla bir dahaki yazımızda buluşmak üzere ALLAH’A emanet olun



 

 

Bu yazı toplam 11047 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim