• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Bizleri seviyorsan kanıtla?

Murat Taş

 Sevgili okurlarım bu hafta köşemde sadece bizim ilimizin değil Doğu ve Güneydoğu illerimizin tamamının ortak bir acısını paylaşacağım sizlerle ve sesimizi Devlet büyüklerimize duyura bilirsek tabii ki. 


Gençlik ve Spor Bakanımız Suat KILIÇ 24 İl’e 24 yeni stadın yapılacağını gecen hafta kamuoyuna açıkladı. Bu açıklaması bazı illerde sevinçle karşılanırken, Doğu ve Güney Doğuda adeta deprem etkisi yaptı ve Bakanın açıklamalarından sonra bölgede hayal kırıklığı yaşandı. 


Sayın Bakan her konuşmasında açıklamalarında spor kulüplerimize sporcu, tesis ve eğitime önem verdiklerini, gerek bölge gerekse iller arasında spor faaliyetleri bakımından, tesisleşmede geri kalmış illerimize öncelik vereceğini ve bu konuda gereken tüm desteklerini vereceğini belirtiyor.

 

Oysa bakanın açıklamaları ve yapılacak 24 yeni stadyum içinde bölgede Malatya ve Gaziantep dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu dan başka bir il olmaması Bakanın spora ve bölgemize ne kadar önem verdiğinin, geri kalmış bölgeye nasıl sahip çıktığının en büyük ve maalesef en kötü kanıtıdır.


Meğerse sayın bakanımız Hakkâri, Diyarbakır, Muş, Van, Mardin, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Ağrı, Şırnak’ı ne kadarda seviyormuş haberimiz yokmuş, bizlerde farkına varmamışız…
İlimiz ve Bölgemiz spor tesisleri ve stadyumları bakımından bölgeler arasında son sıralarda gelmektedir.

 

Bölge illerimizde neredeyse tek stadyum, tek kapalı spor salonu ile gençlerimiz spor yapmaya çalışırken batı illerinde neredeyse her branşın ayrı bir stadı ayrı bir salonu ve ve ayrı tesisleri var. Tabi bizim o tek stadyumlarımız ve salonlarında yapılış tarihi belli, neredeyse 20-30 yıl önce yapılmış.


İlimizde spor tesisleri yok bir adet küçük stadımız ve eski bir kapalı spor salonunun dışında her hangi bir tesis mevcut değildir. İlimiz şehir stadı adeta kurbanlık pazarı gibi tüm futbol faaliyetleri burada yapılmaktadır. 

 

Yani ilimiz kaderine terk edilmiş. Sayın Bakan bizlere bölgeye ayıracak vaktinin olmamasına bağlıyor olabilir işler çok yoğun 24 yeni stadyum yapılacak ya ondan pek fazla vakit ayıramıyorlar ilimize ve bölgemize.


Bakan beyin bizlerle ilgili düşünceleri sadece temennilerden ibaret.İşin tuhaf bir noktası daha 24 yeni stadyumun yapılacak illerin mevcut stadyumlarının çoğu UEFA ve Avrupa standartlarında.Buna rağmen buralara daha modern daha Avrupa’yı stadyumlar yapılacakken gel gör ki ülkemizin bir çok ilinde maç yapılacak doğru dürüst stadyumu yok.


Sayın Bakanım günahımız ne, biz bu ülkenin insanları ve yurtaşları değil miyiz, bizim gençlerinde güzel statlarda, salonlarda, komplekslerde, kayak pistlerinde spor yapma hakkı yok mu? Spor kulüplerimizin içinde bulunduğu maddi manevi sorunların haddi hesabı yokken. 

 

Sayın Bakana soruyoruz sizlere Spor-toto teşkilatından büyük kulüplere milli takımlara, olimpiyatlara, Batı illerinde ki kulüplere, Karadeniz takımlarına yaptığınız yardımların onda birini Doğu, Güneydoğu, illerinde can çekişen, kan ağlayan kulüplerine yapsanız ülke ekonomisi mi batacak.


Sayın Bakanım bölge illerinin kulüpleri ile yukarıda saydığım illerin takımlarına yaptığınız yardımları bir zahmet söyleyin de bizleri ne kadar sevdiğinizi tüm ülke duysun. Komşumuz Van çok büyük bir deprem yaşadı Van halkının acılarını dindirmek için adeta Ankara-Van arasında Bakan trafiği yaşandı. Bakanlar arasında hizmet yarışı aldı başını gidiyordu durdurana aşk olsun.


Tabii,bu Bakanlar arasında sayın spordan sorumlu bakanımızda vardı. Van şehir stadyumu depremden zarar görmesine rağmen bir kurtarıcı olarak Van ve Van halkına hizmet etti bunun yanında küçük spor sahalarına da keza bu şekilde depremzedelere yardım ettiler.Bunun yanında komşumuz Van Büyük Şehir statüsüne geçti sayın bakanımıza küçük bir sorumuz vardır.

 

Depremden dolayı tamamen yıkılmasına Karar verilen “Van Şehir Stadı”nın yeniden yapılması  gerekmiyor mu?  500 bin nüfuslu bu ilimiz  Avrupa standartlarına uygun ve kış aylarına göre alttan ısıtmalı bir stadyumu hak etmiyor mu?

 

Sayın bakanım. Hakkari şehir stadyumunun halinden haberiniz var mı,gelin görün şehir stadı mı yoksa semt sahasımı Hakkari de bir tek kapalı spor salonu olduğundan ve halinden haberiniz var mı,Hakkari de bir kayak pisti olduğundan ve ne halde olduğundan haberiniz var mı,Tatvan da maç yapacak bir stadın olmadığından haberiniz var mı? 


Maalesef Spor Bakanımız ilimiz komşumuz ve bölgemizde sınıfta kalmıştır.Sadece Bakan değil Devlet maalesef sınıfta kalmıştır.soruyorum Devlet büyüklerimize; yoksa bizleri yüreğinizden ve gündeminizden sildiniz mi? Bu arada başka illerde stadyum yapılmasına asla karşı değiliz gönül isterdi ki Sayın Bakan bütün illerimizi kapsama alanına alsaydı.

 

Tekrar başa dönelim Sayın Bakan Türkiye’yi Bölgeyi ve Sporu sevdiğini belirtiyor. Bizlerde buradan Sayın Bakanımıza ve Devlet Büyüklerimize sesleniyoruz madem bizleri seviyorsanız, yüreğinizde ve gündeminizde varsak sevginizi kanıtlayın.

 

Bizlerde sizin sevginize inanalım. Sayın Bakanım unutmamak gerekir ki sevgi iki dudak arasında olan bir duygu değildir.

 

Sevgi Kalbin derinliklerinden gelen bir duygudur, ancak; ispat edilmesi gerekir.

 

Sizden, Bizi, sevdiğinizi icraatınızla göstermenizi bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 6076 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 27
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim