• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

BM'den Türkiye'ye flaş çağrı sınırları açın

BM'den Türkiye'ye flaş çağrı sınırları açın
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye'ye Halep'ten kaçan mültecilere uluslaraarası yükümlülükler kapsamında sınır açma çağrısında bulundu.

HALEP VE TÜRKİYE SINIRINDA SON DURUM

Suriye rejimi, müttefiklerinin desteğiyle Halep'e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Suriyeli muhaliflerin başkenti durumundaki Halep'ten kaçanlar ise Türkiye sınırına dayandı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Sınır Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Halep'in kuzeyinde yapmış olduğu askeri hareketlilik ve Rus savaş uçaklarının özellikle sivillerin yaşadığı yerlere düzenlediği saldırılar sonucu son 24 saat içerisinde yaklaşık 35 bin insanın Türkiye sınırına doğru geldiğini söyledi.

HALEP'TE 40 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Azez-Halep hattının rejim tarafından kesilmesinin ardından 40 bin kişinin evlerini terkettiğini açıkladı. Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdürrahman "Evinden olanların durumu trajik" dedi.

02-022.jpg

 

ÇAVUŞOĞLU: HALEP'TE 3 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR

Hollanda’da yayımlanan "NRC Handelsblad" gazetesine verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerdde bulunan Çavuşoğlu, Rusya destekli Esed güçlerinin Halep’e yönelik saldırılarından sonra insanların Türkiye’ye göç etmeye başladığı hatırlatılarak, ölümden kaçan insanlara kapıların kapatılamayacağını açıkladı.

Esed rejiminin Rusya ve İran’ın desteğiyle sivil halk, hastaneler ve okullara yönelik saldırılarının Cenevre görüşmeleri sırasında da sürdüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, “Bunun en kısa sürede durması lazım. Yoksa bu 50 bin ya da 70 binle sınırlı kalmaz. Halep bölgesinde yaklaşık 3 milyon kişi yaşıyor. Türkiye’de 2,5 milyon Suriyeli sığınmacı var. 2 milyon daha gelirse bu 4,5 milyona çıkar. Bu yükü Türkiye tek başına kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

AB'DEN CENEVRE SÖZLEŞMESİ UYARISI

AB'den de Türkiye'nin açık kapı politikasına destek açıklaması gelirken, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn "Cenevre Sözleşmesi hala geçerli, devletler mültecileri kabul etmek zorunda"dedi. 

Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim