• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Sahipsiz boş Protokol

Murat Taş

Değerli okurlarım ilimizde amatör futbol ligi tüm hızıyla devam ederken Bölgesel Amatör liginin de başlaması futbol heyecanımızın biraz daha artmasına vesile oldu. Geçtiğimiz hafta ligin ikinci maçları oynandı ve haftanın en zor maçı Yüksekova Belediye Spor-Hakkâri Belediye Spor arasında oynandı.

 

Geçen senenin şampiyonu olan Hakkâri Belediye spor Yüksekova deplasmanın dan 1 puan alarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Ancak hemen akabinde oynadığı Hakkâri spor müsabakasında çok zor anlar yaşadı ve devreyi 2/1 yenik kapattı. Yine kadrosunda barındırdığı tecrübeli oyuncular devreye girerek ikinci yarıda bulduğu gollerle takımı rahatlatarak 3 puan almasında önemli rol oynadılar.

 

Hakkâri Belediye spor eğer bağlı oldukları Belediyeden gereken desteği görürlerse ileriki haftalarda daha güzel sonuçlar alarak şampiyonluk yolunda daha inançlı bir ruh hali alacak. Ayrıca ilimiz futbolunun geleceği açısından da ümit verici gelişmelerin yaşanmasına vesile olacaklar. Umarız ki yönetim kendilerine gereken maddi manevi desteği esirgemez. Belediye sporun kadrosuna bu sene katmış olduğu futbolcu Rakan’ dan da bir iki cümle bahsetmeden gecemeyecem

Özellikle Yüksekova’da oynan müsabakada gösterdiği üstün performans ve tecrübesini sahaya yansıtmasıyla Belediye sporun puan almasında en büyük rolü oynadı. Oynadığı futbolla gerçek bir profesyonel olduğunu kanıtladı ve 2. maçlar sonunda en iyi oynayan futbolculardan biri. Hakkâri Tedaş spor genç kadrosu ile lige güzel bir renk kattı. Umarım Tedaş spor bu genç oyuncularına gereken önemi gösterir ve ileriki yıllarda Hakkâri futbolunda söz sahibi olacaklar, yeter ki gençlerin ellerinden tutmasını bilelim.

 

Yüksekova belediye spor yönetimi ile teknik kadrosu malzemesi tesisleri ile ve kurduğu iyi takımıyla şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri ancak Belediye maçında bir çok pozisyon harcadılar ve saha içinde sürekli itirazları ve konuşmaları ile kendi evinde puan kaybetmelerine neden  oldular.Şayet saha içindeki bu konuşmalarına devam ederlerse ileriki haftalarda kötü sonuçlar alır ve şampiyonluk şansını zora sokarlar.

 

İlimizi Bölgesel ligde temsil eden Zap spor tüm imkânsızlıklara rağmen ligde tutunmaya çalışıyor. Şayet gereken maddi ve manevi desteği alamazlarsa işlerinin çok ama çok zor olduğunu belirtmekte fayda var. Kısıtlı kadrosuna rağmen Kızıltepe maçına çıkan Zap spor 2 farklı skoru yakalamasına rağmen ancak skoru koruyamayarak kendi evinde berabere kalarak büyük fırsat tepti. Takımın beraber kalmasında Mecit hocanın yaptığı 2 yanlış değişiklik nedenlerden bir kaç tanesi.

 

Ayrıca hocanın sürekli ceza alması ve kenarda takımının başında duramaması takıma zarar vermekte. Zap spor futbolcularının sürekli hakeme itiraz etmelerine bir dur demeleri gerekir. Bu gün tüm dünyada hakem hataları ile karşılaşabiliyor zap spor mağlubiyetin faturasını sadece hakeme kesmemesi gerekir. Her şeye itiraz etmek bir şey kazandırmaz aksine takıma zar vermekten başka bişey sağlamaz. Sahada o gün en iyi oyunculardan biri Mevlüt idi takımını kurtaran adamdı.

 

Kızıltepe spor'un 63 numaralı futbolcusu Sait  gerek saha içinde gerekse de tribünlerdeki baskı bile durduramadı, adeta tek başına savaştı ve sahada basamadık yer bırakmadı ve takımının puan almasında büyük rolü oldu. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler kendisini üstün performansından dolayı kutlarım.

 

Müsabakalarda gerek amatörde gerekse Bal maçlarına taraftarların yoğun ilgisi futbolumuz için büyük bir ümit ışığı bence. Bu ilgi ve alakayı Eğer sayın valimiz de görüp tüm takımlarımıza gereken maddi manevi desteği verirse ilimiz futbolu hak ettiği yerlere gelecektir. Mesela Bal maçında taraftar vardı ama ne yazık ki protokol adeta sahipsiz bir şekilde boş kalmıştı.

 

Futbolumuza ve takımlarımıza sahip çıkması gereken mülki ve idari amirlerimiz yoktu. Keşke sayın valimiz başta olmak üzere Belediye Başkanı il idare amirleri il genel meclisi üyeleri kısacası tüm protokol orada olsaydı eskisi gibi güzel bir görüntü olsaydı tribünlerde. Buradan sayın valimize bir konuda ricada bulunuyoruz lütfen kulüplerimize sahip çıkın ve onlara gereken desteği artık verin.     

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5936 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim