• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Bozkurt ailesinin toprak damı çöktü

Bozkurt ailesinin toprak damı çöktü
Hakkari’de 4 nüfuslu Bozkurt ailesinin yaşadığı toprak damlı bir evin mutfak tavanı çöktü.

Hakkari'nin Bulak Mahallesi'nde 4 nüfuslu Bozkurt ailesinin kiralık oturduğu toprak damlı evin mutfak bölümü aniden çöktü. Çökme sonucu can kaybı yaşanmazken, evde tehlikenin devam ettiği belirtildi. Tahmini 80 yıllık olduğu öğrenilen toprak evin birçok yerinde ise çatlaklar ve çökmeler görünüyor.

Yaklaşık 80 yıllık olduğu tahmin edilen toprak damlı evde kiracı olan Hazal Bozkurt, yaşadıklarını gözyaşları arasında anlattı. Bozkurt, ”Ben bu evde kiracıyım. 2 tane kız çocuğum var. Eşim işsiz. Bende gündelik işlere giderek evimi geçindiriyorum. Sabah evimin mutfak damı aniden çöktü.

Ne yapacağımızı nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Evin tavanı çökecek korkusuyla mutfağa girip çocuklarıma bir yemek yapamadım. Ev çok eski tahtaları çürümüş. Evin her tarafından haşereler çıkıyor. Çocuklarım gece korkudan uyuyamıyor. Çocuklarım rahatça ders çalışamıyor. Hiçbir gelirimiz yok. Vali ve Belediye başkanından yardım istiyorum” dedi. 

Henüz öğrenci olan Rozerin Bozkurt isimli kız çocuğu da, iki katlı toprak evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi. Bozkurt, “Çok eski toprak damlı evde kiracı olarak oturuyoruz. İçinde bulunduğumuz evin mutfak tavanı çöktü. Evimiz mahvoldu. Gün boyu mutfağa korkuyla girip çıkıyoruz. Odunlar çürümüş. Her an çökebilir.

Bu nedenle yemek yapamadık. Karnımız aç. Geceleri korkuyla uyuyup kalkıyoruz. Evde tahta kuruları ve fareler var. Üzerimize atlıyorlar. Çok korkuyoruz. Babam işsiz. Annem ise gündelik işlere gidiyor. Bizi öyle geçindiriyor. Öğrenciyim.

LGS’ye girdim. Bu şartlar altında ders çalıştım. Okuyup aileme destek olmak istiyorum. Ama bu şartlar altında çok zor. Vali ve Belediye Başkanı, Bakanlıktan, Emniyet Müdürümüzden vede hayırseverlerden yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise, ailenin kirada kaldığını ve 3 bin TL destekte bulunduklarını belirterek, başka eve taşınması gerektiğini kendilerini bildirdiklerini ifade ettiler.  İHA

toprak-ev-cokme.jpgtoprak-ev-cokme-4.jpg

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim