• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

BRAVO TRAKYA HAKKARİLİLER DERNEĞİ!

Hakan Taş

Dernekler toplumun aynası, halklar arasında kamusal dostluk ve dayanışma duygusunu geliştirmek, güçlendirmek gerçek ve kalıcı bir barış için gereken saygı, dostluk ve dayanışma ağlarını örerek örf adet ve gelenekleri de yaşatma gayesini güder. Hakkari ili olarak dernekler konusunda yetersiz kaldık.

İstanbul-İzmir-Mersin-Antalya ve Ankara’da kuruldu. Ankara Hakkarililer Derneği sahipsizlikten defalarca kapandı ve yönetim değişikliği yaşadı. Derneklerin devamlılığı ve yaşaması üyelerin aidatlarına bağlıdır. Ve ne yazık ki bizler bazen ayda 30 lira derneğimize bağış yapmaktan bile aciz duruma düşebiliyoruz.

kemal.jpgGerek sağlık problemleri, gerek iş ve gerekse çeşitli sebeplerden dolayı Türkiye’de çeşitli illere göç eden binlerce Hakkarili kardeşimiz vardır. Dağınık yerlerde ikamet eden kardeşlerimizi bir araya getirmek için dernek oluşumuna ihtiyaç duyulmaktadır. 81 ilde sadece beş derneğimiz mevcuttur. Trakya bölgesinde yaşayan Hakkarili kardeşlerimiz dernek oluşumuna girdiler.

Sosyal medyayı çok iyi kullanarak seslerini her tarafa ulaştırdılar. Herkesin gözü, kulağı ve sesi oldular. Bölgemizde olup biten her gelişmeyi anında duyurdular. Sürekli her platformda ilimizin kültürünü, geleneğini yaşatarak halkımıza rehber oldular. Kim hasta, kim vefat etti, kim evleniyor, kim nereye atandı, kim nerde iş yeri açtı, nerede elemen alımı var.

Kısacası Trakya Hakkarililer Derneği adeta bir haber merkezi niteliğinde herkesi bilinçlendiren bir güç haline geldi. Pandemi süreci, salgın hastalık ve yasaklar herkesi evcil yaptı. Dernek yöneticileri bir doktor edasıyla bu sıkıntılı süreçte bile herkese ulaşmayı başararak yaptıkları canlı yayınlarla şifa sundu.

İlimizin çeşitli bölgelerinde yaşayan dengbej ve sanatçılarımızla canlı yayın yaparak dayanışmayı, birleşmeyi ve sevgiyi daha da pekiştirdiler. Servet Yağmur ve eşi Nesrin Yağmur evlerinde yaptıkları canlı yayınlarla herkesi sosyal medyaya kilitliyor.

Programda sıcak sohbetler, şarkılar, özlemler var. İnsanımızın yürek güzelliği ve Hakkari aşkı var. Anne ve babalarımızın gözyaşları var. Yıllardır birbirini göremeyen kardeşlerin kucaklaşması var. 1 yıl gibi kısa sürede kurulan Trakya Hakkarililer Derneği sanki 50 yıldır varmış gibi herkesin kalbine ve evine girmeyi başardı.

Başkan Behçet Er ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Yağmur çiftini de ayrıca kutluyorum. Hakkari benim Mekke’mdir, Medine’mdir. Hakkari’ye sevdalı her yürek benim için kutsaldır. Çünkü Hakkarili olmak ayrıcalıktır.

Bu yazı toplam 2869 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim