• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

BREZİLYALI ALEXMİ-HAKKÂRİLİ MEHMET Mİ?

Murat Taş

Sevgili Okuyucularım her yazımda ilimizin Spor konusunda en büyük sıkıntısı olan ve başarılı olmayışımızın temel sorunu olan tesisleşmeden bahsediyoruz.

Bir spor kulübünün en büyük zenginliği ve başarısı tesis ve alt yapısıdır. Eğer tesis olmasa başarı ancak günübirlik yâda sezonluk olur. 

Bizlerde günübirlik başarı ya da sezonluk başarı istemiyoruz. Bizler kalıcı ve daimi başarı istiyorsak tesisleşme konusunda özen göstermeliyiz.

Sesimizi bu konuda Ankara'ya duyurmak zorundayız.  

Elbette bizler ilimizin coğrafi konumunu biliyoruz yer konusunda sıkıntılar var ancak her kulüp için tesis istemiyoruz. Gönül ister ki her kulübümüze bir tesis kazandıralım. Yinede bir kaç tane düzgün tesis yaptırmak için sonuna kadar mücadelemize devam etmeliyiz.

Sosyal bir ülkede yaşıyorsak ve ülkemizin ekonomisi güçlü ise spor bütçesinde ilimiz Hakkâri’nin de pay alma hakkına sahip olması gerektiği inancındayız.  

Soruyoruz Sayın Bakanımıza Yapılacak bir tesisin bütçeye maliyeti ne olabilir ki, bir iki tesis yapılsa ülke ekonomisi dibe mi vuracak?

Üstelik Spordan sorumlu Devlet Bakanımızın 25 Temmuz 2011 tarihinde basına verdiği röportaj da “TENEKE MAHALLEDEN ALEX ÇIKIYORSA HAKKÂRİ’DEN DE ALEXLER ÇIKACAK” demişti. 

Bizlerde spordan sorumlu Devlet Bakanımız için Alexsi Hakkârili Mehmet’le karşılaştıralım dedik.Buyrun okuyun sayın bakanım. 

Brezilyalı Alex teneke barakada dünyaya geldi _ Hakkârili Mehmet  toprak evde dünyaya geldi.

clip_image002.20121223120539.jpgBrezilyalı Alex son model tesislerde futbola başladı Futbol eğitimi gördü _ Hakkârili Mehmet  mahalle aralarında toprak sahalarda  futbol eğitimini gördü.

Brezilyalı Alex alt yapı eğitimini aldı - Hakkârili Mehmet  tesisi olmadığı için alt yapı eğitimi görmedi.

Brezilyalı Alex idmandan önce ve sonra düzenli beslendi _Hakkârili Mehmet  düzenli beslenmediği için gelişemedi.

Brezilyalı Alex idmandan sonra duşunu alıp dinlenmeye çekildi _ Hakkârili Mehmet ter içinde evinin yolunu tuttu.

Brezilyalı Alex soğuk havalarda kapalı alanda idman yaptı _Hakkârili Mehmet elinde kar küreğiyle stadyumun karını temizledi.

Brezilyalı Alex en güzel kramponu giydi - Hakkârili Mehmet  ancak lastik ayakkabı (siyah ayakkabı) giyebildi.

Brezilyalı Alexe Ülkesinin Spor Bakanı sahip çıkmış -Hakkârili Mehmet kaderine terk edilmiş.

Brezilyalı Alexsin ülkesinde Amatör Spora ve amatör takımlara önem verilmiş desteklenmiş - Hakkârili Mehmet’in ülkesinde Amatöre önem verilmediği gibi sahipsiz bırakılmış.

Brezilyalı Alexsin ülkesinde Amatöre önem verdiklerinden Dünya çapında ünlü futbolcu yetiştirilip transfer edilmiş._ Hakkârili Mehmet'in Ülkesinde birkaç futbolcu dışında ülke dışında kimse oynamamış.

Brezilyalı Alexsin ülkesi tesis, alt yapı ve  Amatör futbolcuya önem verdiği için dışarıdan futbolcu aramaya gerek kalmamış - Hakkârili Mehmet’in ülkesinde amatöre, alt yapıya ve tesisleşmeye önem verilmediği için Ülkedeki büyük kulüplerimiz dışardan milyar dolarlarla futbolcu transfer edilmiş.

Brezilyalı Alex Fenerbahçe gibi bir dünya spor kulübüne transfer olmuş- Hakkârili Mehmet ancak kendi ilinde başka bir Amatör takıma transfer olmuş.

Brezilyalı Aleksin ülkesi kendi kıtasında ve Dünya kupasında şampiyonlukları sıralamışken - Hakkârili Mehmet  Ülkesi Amatöre sahip çıkmadığından sadece A milli takımın 2002 deki Dünya  üçüncülüğünü izlemekle teselli bulmuş.

Evet, doğru söylemiş Sayın Spor Bakanımız Hakkâri’de nice Alexler var ama maalesef tesis olmadığından kendilerini kanıtlayamıyorlar.

Bu Alex'lere sahip çıkılsa gerçek Alexleri hepimiz görürüz yeter ki sahip çıkılsın. 

Şimdi burada Sayın Spordan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Suat KILIÇ’A soruyoruz.

Brezilyalı Alexmi yoksa Hakkârili Mehmet Mi?


 

Bu yazı toplam 5484 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim