• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Brüksel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması"

Brüksel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması"
Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, “Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan’a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek” dedi.

Brüksel Belediye Başkanından Erdoğan için küstah açıklama-Belçikalı servisler NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika’da bir miting yapmasından endişe ediyor. NATO Zirvesi 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Brüksel’de toplanıyor.

Belçika medyasının hükumet ve güvenlik servislerine dayandırdığı haberlerine göre, Erdoğan Brüksel’e NATO Zirvesi öncesi gelmeyi planlıyor.

Belçika’da Fransızca yayın yapan “l’Echo” gazetesi “Güvenlik servisleri Türk Cumhurbaşkanı’nın zirveden 12 ila 14 saat önce gelebileceğini değerlendiriyor” diye yazdı.

Belçika’daki Türk topluluğu, 16 Nisan referandumunda geniş bir çoğunlukla Erdoğan’ı desteklemişti. Belçika bu açıdan, Avrupa’da Erdoğan’ın en fazla oy oranı elde ettiği ülkelerin başında geliyor.

Erdoğan, idam cezasının geri getirilmesi konusunda yeni bir referandum sinyali de vermişti. Belçikalı servisler, Erdoğan’ın NATO zirvesini fırsat bilerek, kendi taraftarların hareketlendirmesi ve bir miting organize etmesinden endişe ediyor.

Brüksel Büyükşehir PS (Sosyalist) Partili Belediye Başkanı Yvan Mayeur, “Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan’a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek” dedi. Bu konuda “kesin kararlı” olduğunu kaydeden Mayeur, “Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Erdoğan’ın gelip Brüksel’de kendi küçük kutlamasını yapması söz konusu olamaz” diye ekledi.

Mayeur, “Erdoğan yanlıları ve karşıtlarının bir araya gelecek olmasından endişe ediyoruz. 2014’de Erdoğan Brüksel’de Stefaniaplein alanında 3 bin Belçikalı Türk’e hitap etmişti. Bir daha böyle bir durum ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz.

Böyle bir durumda düşünün ki Erdoğan karşıtları protesto eylemi hazırlığında olsun. Daha önce de Erdoğan’ın Belçikalı Türklerle bir araya gelmek için Paleis 12 ve Grote Markt salonlarını kiralama talebinde UETD bulundu.

Erdoğan’ın Brüksel’de Belçikalı Türkler ile bir araya gelmesine her zaman karşı çıktım ve çıkmaktayım. Daha öncede Erdoğan için salon vermedim ve yine vermeyeceğim” dedi.İHA

Bu haber toplam 2605 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim