• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Bu beldenin öğrencileri mağdur

Bu beldenin öğrencileri mağdur
Hakkari’nin Durankaya beldesinde bulunan 5 mahallenin öğrencileri telefon şebekesi çekmediği için yüksek rakıma çıkarak ders çalışıyorlar.

Kent merkezinden 25 kilometre mesafede bulunan Durankaya beldesi Biçenek, Dere üstü, Tarla başı, Yaylacık, Bağlar başı mahallesinde telefon çekmediği ve internet olmadığı için öğrenciler beldenin yüksek kesimlerine ve bazen de elektrik direklerine çıkarak ders çalıştıkları belirtildi.

5 ayrı mahallede yaklaşık bin 500 nüfusun bulunduğunu belirten mahallenin gençleri Hakkarihabertv.com WhatsApp ihbar hattına gönderdikleri videoda telefonlarını çekmediğini ve internetin olmadığını belirterek, yüksek rakıma  çıkıp internete bağlanarak ders çalıştıklarını söylediler.

Kimisi elektrik direğine çıkarken kimileri ise beldenin yüksek kesimlerinde ellerindeki defterler ve burada bağlandıkları internet ile EBA sistemi üzerinde ders çalıştıkları görüldü.

11 sınıf öğrencisi adının Muhammet olduğunu söyleyen bir genç,”Bu koronavirüs salgını nedeniyle beldeye gelmek zorunda kaldım. Bazen köyde elektrik olmadığı için derslerimizi çalışamıyoruz.

Üniversite öğrencileri da aramızda bulunmaktadır. Telefon çekmiyor internet yok.  İki haftadır derslerinde geri kalanlar var internet ile iletişim kuramıyorlar. Köyümüzde iletişim sorunu var devlet büyüklerimizin ele atmasını istiyoruz” dedi.

Üniversite 2. Sınıf öğrenci olan İhsan Çiftçi ise,”Koronavirüs nedeniyle beldeye gelmek zorunda kaldık. Şebeke ve internet yok. Bizde derslerimize mecburen internetten takip ediyoruz ve dağın tepesine çıkmak zorunda kalıyoruz. Bütün iletişim ile ilgili birimleri aramamıza rağmen bir sonuç alamadık. Beldemiz kent merkezinden 25 kilometre mesafede ve telefon şebekeleri buradan çekmiyor” şeklinde konuştu.

İHA Muhabirinin telefonla görüştüğü Durankaya Beldesi Biçenek Mahallesi Muhtarı İsa Erip ise,” Turkcell ve Vodafone şebekeleri beldenin birçok noktasında çekiyor.

Ancak Biçenek, Dere üstü, Tarla başı, Yaylacık ve Bağlar başı mahallesinde çekmiyor. Bazen de elektrik olmuyor. Öğrenciler köyün üst kesimlerine çıkarak burada internete bağlanıp hem ders çalışıyorlar. Bizim devlet yetkilerinden isteğimiz bir istasyonun kurulması veya beldede var olan istasyonların güçlendirilmesidir” dedi.

Hakkari İl Milli Eğitim yetkilileri ise, Hakkari'nin il ve ilçelerinde bu gibi şikayetlerin geldiğini ve ilgili yerlerle görüştüklerini, konunun çözülmesini ise yakınan takip ettiklerini ifade ettiler.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4075 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim