• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bu köy oy kullanmayacak

Bu köy oy kullanmayacak
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yayla Mahallesi sakinleri, 14 dönemdir hizmet almadıklarını öne sürerek seçimde sandık başına gitmeyeceklerini belirtti.

Yayla Mahallesi Muhtarı Sabri Çelik, ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunduklarını söyleyerek, “Yayla Mahallesi, 1946 yılında Şemdinli’nin ilçe statüsüne kovuşmasıyla birlikte ilçeye bağlı mahalle oldu. Mahallemiz 46 hane ve 500 nüfuslu bir yerdir. Kendi imkanlarımızla 3 kilometre uzaklıktaki Murat mevkiinden İMECE usulüyle boru alarak açtığımız kanalla içme suyu getirdik fakat maalesef ihtiyaca cevap vermiyor.

video-galeri.20110227163236.gif

Yine kanalizasyon için kendi imkanlarımızla bir kilometrelik hat çektik, o da yetersiz. Defalarca belediye ve diğer yetkililere başvurduk fakat hiçbir netice almadık. 14 dönemdir hizmetlerden hep yoksun kaldık. Mahallede yol, su ve altyapı sorunları yaşıyoruz” dedi.

Sadık Kaya (46) isimli mahalle sakini ise, kendi imkanlarıyla su deposu oluşturduklarını belirterek, “Bidondan yaptığımız depo, hem sağlıksız, hem de yeterli değil. Yetkililerden bu sorunlarımızı çözmesini istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Vahap Kaya (30) da 14 dönemdir hizmet alamadıklarını belirterek, “Belediye sınırları içerisinde olmamıza rağmen, şimdiye kadar hiçbir faydasını göremedik. Her dönem vaatler veriliyor. Seçim süreci başladığında mahallemizin yolu, suyu ve diğer bütün sorunları çözülmüş oluyor.

Seçim sürecinin bitmesiyle bütün verilen sözler unutuluyor. Yine biz bize, sorunlarımızla baş başa kalıyoruz. Verilen bütün vaatler bütün partiler için geçerlidir. Herkes bu vaatlerde bulunuyor fakat sonuç hep aynı, maalesef değişmiyor. Seçimlerden sonra bizler unutuluyoruz. Bir yağmur yağdığında yollarımız çamurdan geçilmiyor, araçlarımız çıkamıyor.

Öğrencilerimiz çoğu zaman araç çıkamadığı için yaya gidiyor. Yolumuzun genişletmesini ve asfaltlanmasını istiyoruz. Seçim süreciyle birlikte adaylar yine çalışmalarına başladılar. Biz mahalle halkı hep birlikte karar aldık, hizmet olmayacaksa bu seçimleri boykot edeceğiz. Köyde 200 oy var, hep birlikte bir karar aldık, gerekirse oy kullanmayacağız” ifadelerini kullandı. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

 

Bu haber toplam 14652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim