• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Bu Ramazan'da Hakkari bir başka olacak!

Bu Ramazan'da Hakkari bir başka olacak!
Hakkari Belediyesi Hakkarililerin unutulmaz bir Ramazan geçirmesi için şehir tarihinde bir ilk olacak “Ramazan Şenliği” etkinlikleri ile dolu dolu bir program hazırladı.

Geleneksel Ramazan eğlenceleriyle kültürel etkinliklerin yapılacağı programlarda ünlü sanatçılarda sahne alacak. Etkinlikler kapsamında kurulacak İftar çadırında ramazan ayı boyunca 10 bin kişiye iftar yemeği ikramı yapılacak.  
  Hakkarililere dolu dolu bir Ramazan yaşatmak için yola çıkan Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı.

Belediye’nin şehirde bir ilk olarak yapacağı “Ramazan Şenliği” etkinlikleri için hazırlıkların yapıldığı eski Hükümet Konağı önündeki alanda 1 ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler 27 Mayıs Cumartesi Saat 20.00’da başlayacak.

 “Hacivat-karagöz oyunu ilk defa kürtçe olarak Hakkarililer ile buluşacak”
 Ramazan programlarının vazgeçilmezi olan Hacivat Karagöz tiplemesinde Hakkari’ye özel olarak etkinlikler hazırlandı.

Kürtçe Hacivat ve Karagöz tiplemeleri yapacak olan sanatçılar ile Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu Hakkarililerle buluşacak. Böylece Türkiye’de ilk defa perdeye Hacivat Karagöz oyunu Kürtçe olarak yansımış olacak.

 Epcim: Hakkari’de 7’den 70’e herkes için 30 gün 30 program”

Hakkari Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 300 kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Eski Hükümet Konağı park alanına kurulan iftar sofrasında her gün 300 kişi orucunu açacak. Belediyenin “Ramazan Şenliği” etkinliklerine ilişkin bir açıklamada bulunan Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim“Ramazan ayı, insanların manevi duygularını artıran en bereketli en güzel aylardan biridir.

Bizde Hakkari Belediyesi olarak şehirde vatandaşlarımıza Ramazan gecelerini neşeyle, keyifle, huzurla geçirecekleri bir dizi etkinlik hazırladık. “Ramazan Şenliği” programı kapsamında 30 gün boyunca 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza göre 30 farklı etkinliğimiz olacak.

Geleneksel Türk Temaşa Sanatları sergilenecek, çocuklara yönelik olarak şişme oyun parkları kurulacak, Meddah Tiplemeleri, Orta Oyunları, İbiş ile Memiş, Aşuk ile Maşuk, Nasreddin Hoca Müzikalleri, Keloğlan Masalları, Kavuklu Pişekar gibi sahne gösterimleri yapılacak.

Teravih vaktinden sonra yetişkinlere yönelik Türk Sanat Müziği Konserleri, Sıra Gecesi, İlahi konserler, Dengbejler dinletileri ile Dini programlar, tiyatro ve gösteriler yer alacak” dedi.

Başkan Epcim açıklamasının sonunda, Ramazanın bereketini aynı ortamda paylaşmak ve manevi duygulara birlikte güç katmak için tüm Hakkari halkını Ramazan Şenliklerinde buluşmaya davet etti.Hakkarihabertv.com

belediye-ramazan-faaliyeti-m.jpgbelediye-ramazan-faaliyeti-1.jpgbelediye-ramazan-faaliyeti-2.jpgbelediye-ramazan-faaliyeti-3.jpg

belediye-ramazan-faaliyeti-4.jpg

Bu haber toplam 4619 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim