• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

BU SESE KULAK VERELİM!

H. Aziz Hatipoğlu

Beş bayan toplanarak kendi ayakları üzerinde durma, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürme ve toplumda bir yer edinme adına dernek kurmaya çalışıyorlar.

Bunlardan üç bayan eşlerinden şiddete maruz kalarak boşanmış ve yanlarına aldıkları iki bayan ile toplam beş kişilik bir grupla hayat mücadelesine kalkışıyorlar.

Ortak gayeleri şiddetin olmadığı, insanca bir yaşam ve kadına kalkan elin, kadına uygulanan şiddetin son bulması için açacakları Baran Kadın Derneğine bir katkı sunmak. Kendileri gibi Türkiye şiddet gören binlerce kadının dertlerine deva ve feryatlarına ses olmak için Hakkâri gibi Türkiye’nin bu ücra yerinde mücadele etmektir.

Yanımıza kadar gelerek el birliği ile ürettikleri hediyelik eşyayı pazarlamak ve satmak amaçlarını açıklayan Baran Derneğinin Başkanı Handan Çiftçi şunları söyledi.

“Hocam yazılarınızı yakından takip ediyoruz. Bu halkın dertlerine deva mahiyetinde yazıları kaleme alıyorsunuz. Bir bayan derneği olarak size gayemizi, amaçlarımızı ve çalışmalarımızı duyurmak için geldik.

Kadının toplumdaki yeri sizlerin de malumu. Kakılan, şiddet gören, horlanan, ezilen ve en nihayetinde öldürülen insanlarız. Tüm bunların son bulması en büyük arzumuz. Ama maalesef son bulmuyor ve böyle giderse hiçbir zaman son bulmayacak.

Peki, biz bayanlar bunu kabul edip bekleyecek miyiz?

Elbette ki “Hayır”

Şu an için beraber olduğumuz ve üç bayan arkadaşımızın kocalarından gördüğü şiddet neticesinde boşandığı bu kişilere destek vermek için bir araya geldik. “Baran Kadın Derneği” adını verdiğimiz ve yakında kuracağımız derneğimize üye arıyoruz.

Derneğimizin ortak amacı şiddet sonucu eşlerinden boşanmış bayanları bir çatı altında toplamak, çeşitli el işi çalışmalarıyla hediyelik eşyalar yapıp satmak ve bu gibi arkadaşlarımıza bir gelir kapısı kazandırmak, onları kimseye muhtaç ettirmeden hayata tutunmayı sağlamaktır.

Şu an için Hakkâri Barosu Başkanı Sayın Zeydin Kaya’nın iş merkezinde bir yer tahsis etmiş durumdayız. Sağ olsun Sayın Kaya bizden bir yıl için kira almayacağını beyan etti.

Bu toplumda kadın olmak zor! Hele ki boşanmış kadınların işi çok daha zor. Bunları hayata bağlamak, ayakları üzerinde durmalarını sağlamak ve travmalarını atmak için Hakkâri gibi yerde Baran Kadın Derneği çatısı altında bir arada tutunmaya çalışıyoruz. Hali hazırda bize üye olan şiddet sonucu boşanmış üç bayan arkadaşımız var. Biz de iki arkadaş olarak bunlara katkı sağlıyoruz. Hamdolsun bir yer edindik. Ürettiğimiz el emeği hediyelik eşyaları satarak kazanç sağlamaya çalışıyoruz.

Şu an için sattığımız hediyelik eşyaların paralarıyla yeniden malzeme alıp diğer hediyelik eşyalar için kullanıyoruz. Yakında kozmetik ve bakım setlerinden oluşan kataloğumuzu da müşterilerimize sunacağız. Alın teri ve göz nuruyla ve emek harcayarak yaptığımız bu hediyelik eşyalarımıza bir Pazar bulmak ve ürettiklerimizi pazarlamak en büyük arzumuz.

Bunun için başta Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Epçim’in bize destek sunmalarını bekliyoruz.

Çalışmalarımızı ve yerimizi gelip yerinde görseler içerisinde bulunduğumuz durumu daha yakinen bilecek ve bize desteklerini esirgemeyeceklerini zannediyoruz.”

Kadın olmak ve hele ki boşanmış kadın olmak ve bu toplumda ayakları üzerinde durmaya çalışmak gerçekten takdir edilecek bir durum. 

Toplum olarak desteklerimizi esirgemeyelim ve Baran Kadın Derneğine katkı sunalım.

Bu yazı toplam 2909 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim